background img
banner
banner

Η απόλυτη… φρίκη με τα σκουπίδια

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 13 ΜΗΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΟ – ΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ…

Οι τραγικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης και δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος Αιγιαλείας λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, αρχίζουν πλέον να γίνονται ορατές… Τα «βουνά» σκουπιδιών άρχισαν να κλείνουν δρόμους και να φράζουν εισόδους κατοικιών. Το πιο σοβαρό όμως έχει να κάνει με τα εμφανή πλέον «χτυπήματα» στην υγεία των πολιτών… Κοριτσάκι 13 μηνών νοσηλεύτηκε με σαλμονέλα από μολυσμένο έντομο που πριν ήταν στα σκουπίδια, ενώ οι δερματικές παθήσεις βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση… Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προτού… θρηνήσουμε θύματα…

Ήταν θέμα ημερών, όπως φαίνεται, να ξεκινήσουν τα κρούσματα ασθενειών που θα προκαλούνταν από τα απορρίμματα. Μύγες και κουνούπια έχουν πολλαπλασιαστεί και τρυπώνουν σε κάθε σπίτι, αφού προηγουμένως έχουν… κολλήσει στα απορρίμματα, μεταφέροντας παντού μικρόβια… Όσα μέτρα ασφαλείας και να λάβουν οι πολίτες, είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που οι συνέπειες της κατάστασης, απειλούν όλους…

Η αδράνεια… κακουργηματική πράξη…

Οι επαφές δήμου και τοπικών φορέων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακόμη, επί της ουσίας, δεν έχουν αποδώσει καρπούς, και η κατάσταση μοιάζει απελπιστική… Ιδίως δε με την υπόθεση του μικρού κοριτσιού που έγινε γνωστή διαμέσου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, καλούνται όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Άλλωστε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Δ.Σ.Α. Γιώργου Μπέσκου, η μη έλλειψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και η πρόκληση ασθενειών στους πολίτες, θεωρούνται κακουργηματικές πράξεις με δόλο!

Το κοριτσάκι, υποφέροντας από έντονες στομαχικές διαταραχές, διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας κι εκεί οι γιατροί διέγνωσαν σαλμονέλα συγκεκριμένου τύπου που δεν προκαλείται από κατανάλωση μη κατάλληλου τροφίμου, αλλά από έντομο… Ρώτησαν δε τους γονείς εάν κοντά στο σπίτι τους βρίσκονται απορρίμματα. Μάλιστα, στο σημείο που διαμένει η οικογένεια, βρίσκεται πολύ κοντά… βουνό με απορρίμματα. Βεβαίως, η οικογένεια σκοπεύει να κινηθεί μέσω της Δικαιοσύνης για το θέμα… Την ίδια στιγμή, έξαρση παρατηρείται σε δερματικές παθήσεις με τα ιατρεία να έχουν γεμίσει με ασθενείς με μολύνσεις από τσιμπήματα κουνουπιών και σταφυλόκοκκους.

Εν τω μεταξύ, με έγγραφά του, το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου προειδοποιεί τις αρχές για τους κινδύνους σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία, αλλά και την παρακώλυση συγκοινωνιών εξαιτίας της ύπαρξης των απορριμμάτων στο οδόστρωμα, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία.

Αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου τεκμηριωμένη με έγγραφα

Χθες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου κατέθεσε Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επίσης, το περιεχόμενο της Αναφοράς εστάλη και προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Παπαθεοδώρου.

Τονίζει δε τα εξής: ΄΄Παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας η κατάσταση με τα απορρίμματα έχει καταστεί πλέον δραματική. Έχουν ήδη αρχίσει εξάρσεις με δερματολογικά σε ευπαθείς ομάδες κυρίως. Ήδη τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει τους δρόμους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη και η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων.

Η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου δεν αρκεί για να  επιλυθεί το πρόβλημα. Πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, ζητάμε την άμεση επέμβασή σας. Το γεγονός ότι μπορεί να θρηνήσουμε θύματα είναι πλέον βέβαιο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ενδεικτικά σας αποστέλλουμε εξέταση ανηλίκου ηλικίας 13 μηνών όπου διαγνώστηκε σαλμονέλα. Σημειωτέον απέναντι από την οικία του ανηλίκου υπάρχουν συσσωρευμένα απορρίμματα σε μεγάλη έκταση.

Σας υποβάλλουμε συνημμένα τα έγγραφα του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και της διαγνωστικής εξέτασης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr