background img
banner
banner

Ο κορωνοϊός προκαλεί ακυρώσεις και αναβολές…

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών και στην Αιγιάλεια έχει επιφέρει η διασπορά του νέου κορωνοϊού, προκαλώντας μία πρωτοφανή στασιμότητα σε όλους τους τομείς. Η τοπική οικονομία ήδη αρχίζει να… μετρά σημάδια από την πρώτη μέρα εμφάνισης του ιού στην Αχαΐα, καθώς ματαιώνονται ή αναβάλλονται κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, ενώ από σήμερα απέχουν και οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου αποφάσισε αποχή των δικηγόρων από παραστάσεις σε ακροατήρια λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιφέρεια μας, για λόγους προστασίας και πρόληψης για την Πέμπτη και Παρασκευή. Αναλόγως της εξέλιξης θα επανεκτιμήσει την κατάσταση. Αποχή αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών τις ίδιες ημέρες.

Αίτημα να κλείσουν τα Δικαστικά Μέγαρα από τον Δικηγορικό Σύλλογο

 Γιώργος Μπέσκος

Επίσης, με αίτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ζητά την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Μεγάρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ΄΄στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ειδικότερα στο Νομό Αχαΐας, όπως γνωρίζετε, ανακοινώθηκαν, προσθέτως των ήδη υπαρχόντων, 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού-Covid 19. Λόγω της κατάστασης αυτής έκλεισαν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, θέατρα, κινηματογράφοι, αρχαιολογικά μουσεία, αθλητικές εκδηλώσεις και απαγορεύθηκαν οι πολυπληθείς δημόσιες συναθροίσεις. Με αφορμή τα ανωτέρω συμβάντα, οι δικηγορικοί σύλλογοι Αιγίου, Πατρών, Πύργου και Αμαλιάδος, αποφάσισαν την αποχή των μελών τους από τις παραστάσεις στα ακροατήρια καθώς οι δικαστικές αίθουσες αναμφισβήτητα είναι χώροι όπου καθημερινώς εισέρχεται πλήθος κόσμου.

Δυστυχώς και εν όψει του γεγονότος ότι ανακοινώνονται συνεχώς νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θεωρούμε αδιανόητο κάτω από αυτές τις συνθήκες να εξαιρείται η αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών Μεγάρων και να εκτίθενται σε κίνδυνο δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι , δικηγόροι και πολίτες΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Οι αποχές που αποφασίσαμε προσωρινά, είναι δεδομένο ότι δεν επαρκούν ως αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης από τη στιγμή που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων. Για τους λόγους αυτούς που ανάγονται στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, παρακαλούμε όπως εκδοθεί άμεσα Υπουργική απόφαση που να αναστέλλει τη λειτουργία των δικαστικών μεγάρων τουλάχιστον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ως μέσον πρόληψης και καταστολής της επέκτασης του ανωτέρω ιού΄΄.

Κανονικά θα λειτουργούν οι ναοί

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι κανονικά θα λειτουργήσουν οι ναοί στην Αιγιάλεια, την προσεχή Κυριακή. Σε ερώτημα που μεταφέρθηκε στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, τονίστηκε πως οι ιερές ακολουθίες και θείες λειτουργίες θα τελεστούν κανονικά καθώς, μέχρι στιγμής, δεν είχε ληφθεί κάποια άλλη απόφαση.

Ψυχραιμία συνιστά στους επαγγελματίες η Π.Α.Ε.Κ.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία επικρατεί και στην τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις. Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, επισημαίνει: ΄΄Αγαπητοί Συνάδελφοι, με αφορμή τα πρώτα κρούσματα εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα συνιστούμε στους συναδέλφους επαγγελματίες και εμπόρους ψυχραιμία, έγκυρη ενημέρωση και τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης που χρειάζονται να ληφθούν ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες τους.

Χρειάζεται ώριμη αντιμετώπιση της κατάστασης από την επιχειρηματική κοινότητα, που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από δέκα χρόνια κρίσης και αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ισορροπίας για την χώρα καθώς και από τους καταναλωτές που πρέπει να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, γνωρίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών, εξασφαλισμένη εγχώρια παραγωγή προϊόντων και απρόσκοπτη ροή εισαγωγής πρώτων υλών και αγαθών.

Με ψυχραιμία και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που είναι οι ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες που μπορεί να νοσήσουν΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αιγιαλείας αποφάσισε την παύση κάθε δραστηριότητας, ανάμεσα στις οποίες και ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» που, με απόφαση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα παραμείνει κλειστός και σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Πολιτιστικές δράσεις

Σύμφωνα με τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ανακοινώνει πως ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλωνας», θα παραμείνει κλειστός την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Μάλιστα, η ανακοίνωση της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Μαρίας Τσουκαλά, περιλαμβάνει τη δήλωση του εκπροσώπου Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που αναφέρει: «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020. Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του΄΄.

Κλειστά και σήμερα τα ΚΑΠΗ Αιγιαλείας – Αναβάλλονται εκδρομές

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, τα ΚΑΠΗ Αιγιαλείας παραμένουν κλειστά και σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους. Επίσης, ανακοινώνεται πως αναβάλλεται η εκδρομή στο Καρπενήσι, η οποία θα γίνει σε νέα ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί. Τέλος, ακυρώνεται η μετάβαση στην Αθήνα για την θεατρική παράσταση “Παριζιάνα” και θα γίνει επιστροφή των χρημάτων στα μέλη του ΚΑΠΗ που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Αναβάλλεται η προβολή της ταινίας “Για θύμισε μου” στο Αίγιο.

Η προβολή ταινίας

Η ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου για τη νόσο του Αλτσχάιμερ που είχε προγραμματιστεί να προβληθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων”, αναβάλλεται λόγω του κορωνοϊού και θα πραγματοποιηθεί σε καινούργια ημερομηνία για την οποία θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν, εάν το επιθυμούν να τα προσκομίσουν στα σημεία προπώλησης και να λάβουν πίσω το αντίτιμο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr