background img
banner
banner

Εβδομάδα με ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid στην περιοχή

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στην Αχαΐα με την Αιγιάλεια που μέχρι πρότινος κρατούσε… άμυνα, να παρουσιάζει έξαρση. Συνολικά σε διάστημα πέντε ημερών νόσησαν συνολικά 177 πολίτες, αριθμός ρεκόρ σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Χθες Κυριακή πάντως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στον νομό έφτασε τα 28.

Κέντρο Πάτρας, Αίγιο και Δυτική Αχαΐα, είναι οι περιοχές που θεωρούνται «υπεύθυνες» για την ανοδική πορεία της νόσου στην περιοχή, τη στιγμή που η μεταδοτικότητα του ιού έχει ξεπεράσει το 12%. Την περασμένη εβδομάδα στην Αχαΐα καταγράφηκαν τα εξής κρούσματα ανά ημέρα: Δευτέρα: 30, Τρίτη: 34, Τετάρτη: 32, Πέμπτη: 52, Παρασκευή: 29, Σάββατο 19. Την Πέμπτη ο αριθμός ρεκόρ των νέων κρουσμάτων προήλθε από 3 νέα κρούσματα από την Κάτω Αχαΐα, 4 από το Αίγιο και 45 από την Πάτρα.

Είναι βέβαιο πάντως πως ο κορωνοϊός έχει μεγάλη διασπορά στην Πάτρα. Και αυτό φαίνεται και από τα επαγγέλματα των κρουσμάτων.

Γιατροί, νοσηλεύτριες, μαία, δικηγόρος, υπάλληλος σε καφέ, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, υπάλληλος σε ίντερνετ καφέ, επιχειρηματίας, αθλητικός παράγοντας, είναι μερικά μόνο από τα κρούσματα. Στην Αιγιάλεια έξαρση προήλθε στους χώρους της εκκλησίας, στο Κ.Ε.Π. αλλά και αλλού.

Από τις λίγες πόλεις που δεν έχουν διενεργηθεί μαζικά τεστ

Μάλιστα, με αφορμή την έξαρση που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν και δημόσιοι σχολιασμοί ανθρώπων που προέρχονται από τον χώρο της δημόσιας υγείας, ώστε να υπάρξει μία ειδική μέριμνα. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της καταγόμενης από το Αίγιο εργαζόμενης της 6ης ΥΠΕ, μέλος του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Μαρίας Ξηρού στo protionline.gr: ΄΄Η κατάσταση στην Αιγιάλεια δείχνει ανησυχητική τα τελευταία εικοσιτετράωρα κι αυτό πρέπει να κινητοποιήσει τους αρμόδιους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Για παράδειγμα, ο δήμος Αιγιαλείας οφείλει να ζητήσει την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ και στο Αίγιο καθώς είναι από τις λίγες πόλεις όπου δεν έχει διενεργήσει τεστ. Λόγω της διασποράς του ιού στην περιοχή, θα μπορούσε να στηθεί μία ημέρα π.χ. στην πλατεία Αγ. Λαύρας κάνοντας τεστ σε ενδιαφερόμενους πολίτες ώστε να μπορεί να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση των Αιγιαλέων΄΄.

Και συνεχίζει η κ. Ξηρού: ΄΄Λόγω της διασποράς που παρατηρήθηκε στην εκκλησία δεν αποκλείεται πολλοί πολίτες να έχουν νοσήσει χωρίς να το γνωρίζουν. Επίσης, ξέρουμε από τους ειδικούς ότι κάποιοι μπορεί να έχουν αρρωστήσει και ακόμη να μην έχουν συμπτώματα τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν και σε είκοσι ημέρες αφότου προσβλήθηκαν από τον ιό. Η περιοχή αυτή δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της. Η πρόληψη μπορεί να σώσει κι αυτό το ξέρουμε όλοι΄΄. ΄΄Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ευαισθητοποιηθεί – προβληματιστεί ο κόσμος και να είναι πιο προσεκτικός στο εξής΄΄, κατέληξε.

Εν αναμονή της απάντησης του  ΕΟΔΥ βρίσκονται στον δήμο

Για τις κινήσεις του δήμου Αιγιαλείας για το θέμα, ρωτήθηκε από τo protionline.gr η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά τονίζοντας πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο δήμος έχει ζητήσει επίσημα από τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για covid-19 στον πληθυσμό. Μάλιστα, ζητήθηκε να μεταφερθεί η εικόνα της περιοχής σε ό,τι αφορά την διασπορά του ιού σε δομές για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη κρουσμάτων στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο Κ.Ε.Π. Αιγίου και γενικότερα στην αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού στην περιοχή αλλά και στη νοσηλεία Αιγιαλέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. ΄΄Έχουμε ζητήσει την κινητή μονάδα στο Αίγιο, μέχρι το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε απάντηση, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε, ώστε να επισκεφθεί και την περιοχή μας και να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη διασπορά που υπάρχει΄΄, επισήμανε η αντιδήμαρχος.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αιγιαλείας έχει προμηθευτεί τεστ που προορίζει για τους δημοτικούς υπαλλήλους σε περίπτωση έξαρσης τα οποία ωστόσο σχετίζονται με τα αντισώματα και όχι με τη διάγνωση του ιού αυτού καθαυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θετική στον κορωνοϊό χειρουργός του Γ.Ν.Α.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr