background img
banner
banner

Ζητείται… μέτωπο αναβάθμισης και στελέχωσης του Νοσοκομείου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής όχι μόνο ενάντια στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) αλλά και στη στελέχωση των κλινικών και τμημάτων που «πάσχουν» από έλλειψη προσωπικού, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Ήδη, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου με τους υγειονομικούς και τους φορείς υγείας για το θέμα, ενώ μεθαύριο Τετάρτη, ο κ. Καλογερόπουλος έχει καλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τείνοντας… χείρα συνεργασίας πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα. Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την έκδοση ψηφίσματος την παραμονή των κινητοποιήσεων του νοσοκομείου, με αφορμή τη νέα αποδυνάμωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος, την παρουσία του δημάρχου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου αλλά και τις επαφές του με τον διοικητή της 6ης ΥΠε και τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Καρβέλη και Γεωργάκη αντίστοιχα, ο κ. Καλογερόπουλος εντείνει τις προσπάθειες, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ενιαίο και συμπαγές μέτωπο δήμου – κοινωνίας για την ενίσχυση της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Ζητάμε προσωπικό για να αξιοποιηθεί η υλικοτεχνική υποδομή»

Όπως ο ίδιος δήλωσε στo protionline.gr, ΄΄οι επαφές μας συνεχίζονται, μιλήσαμε με τον διοικητή της 6ης ΥΠε που έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι το Νοσοκομείο Αιγίου έχει αδικηθεί δεδομένου ότι καλύπτει μία τόσο μεγάλη περιοχή, έχει εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή, όμως δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες που μπορεί να παράσχει. Αναξιοποίητα μηχανήματα σημαίνει ότι οι δημότες αναγκάζονται να μεταβαίνουν και να επιβαρύνουν άλλα νοσοκομεία καθώς και απώλεια δημοσίου χρήματος.
Στόχος του δήμου μας είναι οι δημότες να νιώθουν ασφαλείς και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο και να έχουν ένα νοσοκομείο αφενός με ανθρώπινο πρόσωπο και αφετέρου με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών. Και γι’ αυτό θα παλέψουμε΄΄.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η παρούσα κατάσταση και διαπιστώθηκε ότι, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού στο σύνολό του, η υποστελέχωση έχει ως συνέπεια την υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες της Αιγιάλειας. Καταδείχθηκε λοιπόν η μεγάλη ανάγκη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού και αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ώστε σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, να υφίσταται διαρκής παρακολούθηση, καταγραφή και εξέταση των εκάστοτε προβλημάτων, ώστε να ασκούνται και οι απαραίτητες πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ, για να υποστηριχθούν τα αιτήματα.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος, υπενθύμισε πως η δημοτική αρχή υποστηρίζει απόλυτα κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την αναβάθμιση του τοπικού νοσοκομείου και στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα νέες συναντήσεις και επαφές.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) κ. Ζιαζιάς Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος κ. Τσόχατζης Στέλιος και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. κ. Δάβουλος Χρήστος, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας το Νοσοκομείου Αιγίου κ. Λέτσας Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου κ. Κανελλόπουλος Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και χειρουργός κ. Μπούνιας Δημήτρης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Κοίλιας Σωτήρης, ο Πρόεδροςτου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Σπηλιόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μπέσκος Γιώργος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Γούτος, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλος: Θετικοί στη συνεργασία, αρνητική στην εξουσιοδότηση…

Θετικός ως προς την κοινή προσπάθεια για την υποστήριξη και ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου εμφανίστηκε στο protionline.gr ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος, επισημαίνοντας: ΄΄Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Αιγίου είναι ένα αίτημα της περιοχής εδώ και χρόνια και όλοι μαζί έχουμε χρέος να αγωνιστούμε, όχι απλώς για να μην αποδυναμώνεται ένα συγκεκριμένο τμήμα αλλά για να υπάρξει μία διαφορετική αντιμετώπιση του ιδρύματος και να γίνει προγραμματισμός για την αναβάθμισή του. Οφείλουμε κι εμείς από τον θεσμικό μας ρόλο να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση γι’ αυτό΄΄.

Αναφορικά με την κίνηση του δημάρχου για διαπαραταξιακή, ο κ. Γούτος, είπε: ΄΄Με χαροποιεί η πρόσκληση του δημάρχου, όμως θα ήθελα να θυμάται πως πρέπει να μας καλεί και για θέματα που απασχολούν κατ’ εξοχήν τον δήμο για τα οποία λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις που αφορούν τους δημότες και όχι μόνο για συμπαράσταση και ψηφίσματα΄΄.

Ερωτηθείσα από το protionline.gr για τη σύσκεψη της Τετάρτης, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, αναφέρει: ΄΄Είμαστε υπέρ της κοινής δράσης και λέμε «ναι» στη βάση της αντιπροσώπευσης όλων των παρατάξεων για τη δημιουργία μίας επιτροπής που θα κινηθεί και θα διεκδικήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Όμως είμαστε κατά σε μία ενδεχόμενη πρόθεση του δημάρχου να ζητήσει να τον εξουσιοδοτήσουμε για να κινήσει τις όποιες διαδικασίες΄΄. Σημείωσε ακόμη πως θα ήταν καλύτερα και για λόγους ασφαλείας, η εν λόγω σύσκεψη να διενεργηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος τόνισε πως η παράταξή του δεν είναι αρνητική σε συνεργασία για διεκδίκηση λύσεων για το Νοσοκομείο Αιγίου, σημειώνοντας ωστόσο πως η σημερινή κατάσταση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος είναι απόρροια χρόνιων πολιτικών απαξίωσης της δημόσιας υγείας. ΄΄Η διεκδίκηση δεν πρέπει να είναι σε αυτή τη φάση τόσο στο πρίσμα της επιστροφής της ιατρού που μετακινήθηκε όσο στην γενικότερη αλλαγή πολιτικής για το Νοσοκομείο Αιγίου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη ειδικά σε αυτή τη φάση που το νοσοκομείο μπορεί να βρεθεί στην… πρώτη γραμμή λόγω covid΄΄, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Τα προβλήματα και οι ελλείψεις δεν καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις αλλά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώνουν τμήματα και κλινικές επιτρέποντάς τους να λειτουργούν άρτια. Αν και οι διεκδικήσεις του δήμου κινούνται σε αυτή τη λογική, μπορούμε να συμπορευτούμε για το συγκεκριμένο θέμα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr