background img
banner
banner

«Σήκωσαν» τον πίνακα της γεώτρησης στον Άγιο Κωνσταντίνο

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ

Με το νέο διαγωνισμό για την άρδευση να «τρέχει» η ΔΕΥΑ προχωρά στον εξορθολογισμό του δικτύου, διορθώνοντας καθημερινές αρρυθμίες του τομέα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αιγιάλειας. Την Πέμπτη συνεργείο βρέθηκε στην Ροδοδάφνη, προκειμένου να παρακάμψει το δίκτυο που περνούσε μέσα από αυλές σπιτιών, ώστε ο νέος αγωγός να εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση και ασφαλέστερη οδό προς τα ποτιστικά κτήματα στα Φασουλέικα.

Μαζί με την αποκατάσταση του αρδευτικού αγωγού στο σημείο, αποκαταστάθηκε ταυτόχρονα και παλιός αγωγός ύδρευσης που παρουσίαζε διαρροές.

Ζημιά σε γεώτρηση

Με την αντικατάσταση του αγωγού, τώρα θα ποτίζουν περισσότεροι, σημειώνουν στην ΔΕΥΑ, ωστόσο προβληματισμός υπάρχει για την ατασθαλία που σημειώθηκε χθες στον ηλεκτρικό πίνακα της μεγάλης γεώτρησης 200Kwatt στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Άγνωστοι, πιθανόν Ρομά, ξεγύμνωσαν τον πίνακα από πολύτιμα καλώδια όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αφήνοντας ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ και χωρίς ποτιστικό νερό την περιοχή, ευτυχώς σε περίοδο που δεν είναι αναγκαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού για τη διαχείριση της άρδευσης είναι 411.000€, μειωμένος κατά 37% σε σχέση με πέρυσι, γιατί φέτος υπάρχει πληρέστερη εικόνα για τις ανάγκες της υπηρεσίας, κάτι που επετεύχθη με τη μόνιμη καταγραφή.

Πολιτική κριτική

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για την καλύτερη διαχείριση της άρδευσης από την ΔΕΥΑ, με τα στοιχεία που παρουσίαση στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. και η αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, παρατάξεις της αντιπολίτευσης καυτηρίασαν τα όσα ειπώθηκαν, με τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο να τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δήθεν εξορθολογισμός των τελών ,η μείωση δαπανών λόγω χρηστής διαχείρισης από γνώστες του αντικειμένου,περιβαλλοντικά οφέλη εξοικονόμηση φυσικών πόρων κ.α ούτε αφελείς δεν πείθουν.

Αλλά και αν έτσι είχαν τα πράγματα ,ομολογήθηκε περίτρανα ότι ο δήμος ήταν ανίκανος να διαχειριστεί ένα φυσικό αγαθό όπως το νερό με γνώμονα την δίκαιη επιβάρυνση ανάλογα με την κατανάλωση και να έχει όλη την ευθύνη των απαιτούμενων εργασιών.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr