background img
banner
banner

Βουλιάζει το τοπικό πρωτάθλημα στη δίνη του covid -19

ΣΕ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η στάση των πρωταθλημάτων, η αβεβαιότητα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, η πρόσφατη «μόδα» των ομάδων της Γ΄ Εθνικής να συμπληρώνουν το ρόστερ τους με ποδοσφαιριστές από τα τοπικά πρωταθλήματα, έχουν συμβάλλει σε μια τεράστια αλλαγή που παρατηρείται στις τάξεις των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής μας.

Η ΕΠΟ με την συγκατάθεση των λοιμωξιολόγων άνοιξε τον δρόμο για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να ζητήσει η ΕΠΟ από τις Ενώσεις να αναδείξουν πρωταθλητές. Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό; Κανείς δεν γνωρίζει

Ο φόβος για το τι θα ξημερώσει το αύριο, κρατά «κουμπωμένες» τις διοικήσεις, που είναι …καταδικασμένες να …καλλιεργούν στην άγονη γη της αγωνιστικής απραξίας.
Σήμερα τo protionline.gr είχε επαφή με εκπροσώπους των διοικήσεων ερασιτεχνικών σωματείων, περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση των ομάδων τους.

Ηλίας Κουνάβης (Άβυθος 2017): «Δύσκολο να διατηρήσεις  ενεργούς τους αθλητές σωματικά και ψυχικά»

Για τις παρούσες συνθήκες του ποδοσφαιρικού τμήματος της Αβύθου, ο πρόεδρος Ηλίας Κουνάβης δήλωσε: «Αυτή την στιγμή όλα τα τμήματα του συλλόγου βρίσκονται σε καταστολή καθώς είναι τεράστιο το διάστημα της αποχής και φοβερά δύσκολα να κρατήσεις του αθλητές σωματικά και ψυχικά ενεργούς. Προσπαθήσαμε τους πρώτους μήνες με κάποιες ατομικές προπονήσεις που εβγαζε ο προπονητής αλλά αυτό χωρίς κίνητρο πλέον όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να συνεχιστεί».

Για την πιθανότητα να ξεκινήσουν επίσημα παιχνίδια τον επόμενο μήνα ο αθλητικός παράγοντας συνέχισε λέγοντας: «Για επίσημα παιχνίδια δεν υπάρχει πλέον λόγος, ίσα – ίσα θα μας γυρίσει μπούμερανγκ να μπούμε σε ένα αναγκαστικά πυκνό πρόγραμμα αγωνιστικών μετά από όλο αυτό το διάστημα. Θα μας έκανε καλό να μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες προπονήσεις για να επανέλθουν οι αθλητές όσο γίνεται πιο ομαλά ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.»

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για τους επόμενους μήνες, ο Ηλίας Κουνάβης απάντησε: «Σε περίπτωση που όπως ακούγεται επιτραπούν οι προπονήσεις για τις ακαδημίες θα επανεκκίνησουμε την λειτουργία της ακαδημίας. Όπως και να έχει κάνουμε ήδη αρκετά πραγματα εξωαγωνιστικά όπως οι τελικές ενέργειες για την αλλαγή του τάπητα του κεντρικού γηπέδου, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμου στο γήπεδο 7×7 και η ριζική ανανέωση και εκσυγχρονισμος του γραφείου και των αποδυτηρίων του συλλόγου.»

Φίλιππος Κοσσαράς (ΑΕ Αιγίου): «Ταξιδεύουμε στο άγνωστο»

Για το πώς έχει επηρεάσει η απραξία την ομάδα της ΑΕ Αιγίου περιγράφει και ο πρόεδρος Φίλιππος Κοσσαράς τονίζοντας: «Δεν μπορεί να υπάρξει σαφής απάντηση. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι σχεδόν πέντε μήνες χωρίς αγωνιστική δράση. Οπότε δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση σε ποια κατάσταση είναι η δική μας ομάδα αλλά και οποιαδήποτε άλλη ερασιτεχνική ομάδα ποδόσφαιρου.»

Στην ερώτηση για το αν εκτιμά θετικά ή αρνητικά οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, ο πρόεδρος της ΑΕ Αιγίου απαντά: «Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας εδώ και καιρό έχει διακόψει οριστικά τα πρωτάθλημα της για την φετινή χρονιά. Οπότε δεν τίθεται θέμα για επίσημα παιχνίδια. Τώρα αν υπάρξουν κάποια ανεπίσημα τουρνουά ή άνοιγμα των προπονήσεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες αυτό θα είναι θετικό. Έτσι θα μεταβούμε ομαλότερα στην επόμενη αγωνιστική χρονιά και θα ελαττωθεί η αγωνιστική απραξία των ποδοσφαιριστών».

Επίσης πήρε θέση και για το αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός δράσης:  «Εμείς σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη χρονιά τόσο σε αγωνιστικό αλλά και σε οργανωτικό-διοικητικό επίπεδο. Επίσης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν και κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της Α.Ε. Αιγίου που συμπληρώνονται φέτος»

Πάνος Κουτρόπουλος (Αστέρας Τέμενης): «Προέχει τώρα η προπαρασκευή για την ομαλότερη επιστροφή των αθλητών»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τέμενης Πάνος Κουτρόπουλος επίσης ρωτήθηκε αν βλέπει συνέχεια του πρωταθλήματος και που εστιάζει το σωματείο, για τους επόμενους μήνες σε ανδρικό και παιδικά τμήματα και απάντησε ως εξής: «Ο Αστέρας Τέμενης λόγω της 5μηνης απραξίας, το τελευταίο δίμηνο η αντρική ομάδα είναι ανενεργή.

Σε αυτό συνετέλεσε και η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της ΕΠΣ Αχαΐας για τη λήξη της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, αφού το πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί φέτος.
Στις σκέψεις της Διοίκησης είναι, όταν ανοίξουν οι προπονήσεις, να γίνει μια μίνι προετοιμασία των αθλητών, αφού το επιθυμούν και οι ίδιοι, και ο Αστέρας να οργανώσει ποδοσφαιρικό τουρνουά, τοπικού κυρίως χαρακτήρα, με πρόθεση την ομαλή επανεκκίνηση της ομάδας.

Όσον αφορά τις Ακαδημίες, ήδη προετοιμάζεται τουρνουά των σχολών ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού, όπου θα συμμετάσχουν και οι Ακαδημίες του Αστέρα. Τι ευχάριστο είναι ότι θα γίνει τουρνουά και στο Αίγιο».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr