background img
banner
banner

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ… ΛΕΓΟΝΤΑΙ

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών ¨θορύβησαν¨ πολλούς στην περιοχή της Αιγείρας και τις όμορες κοινότητες, όταν μέσω της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε ανησυχητική υγειονομική επιβάρυνση στις εν λόγω περιοχές, από πληθώρα τηλεφωνημάτων κατοίκων της περιοχής.

Πλην όμως, οι μαζικοί έλεγχοι δεν δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου, ενώ ουδείς μπορεί να αποδείξει ότι η διασπορά έγινε μέσω της Εκκλησίας όπως κάποιοι έσπευσαν να πουν…
Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε έγκαιρα και ο ΕΟΔΥ έστειλε άμεσα υγειονομικό κλιμάκιο για τις… διαπιστεύσεις. Η εικόνα όμως, δείχνει να είναι απολύτως ξεκάθαρη, αφού τα στοιχεία διαψεύδουν απολύτως μια τέτοια μορφή κρίσης.

Μάλιστα, στην Αιγείρα και στα Rapid Tests για το ευρύ κοινό που έγιναν προ ημερών, σε 139 δείγματα δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα.
Η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από τον ΕΟΔΥ, συνεχίστηκε προχθές στο κτίριο του ΟΣΕ στο Διακοπτό, όπου από τα συνολικά 69 δείγματα που πάρθηκαν, θετικά δεν ήταν κανένα από αυτά.

Οι συγκεχυμένες πληροφορίες που έφταναν, πότε στα ¨αυτιά¨ του κόσμου του χωριού για την εικόνα της υγειονομικής κατάστασης και πότε από τα επίσημα στοιχεία που δίδονταν είτε μέσω των νοσοκομείων της περιοχής είτε μέσω της 6ης ΥΠΕ, τελικά κατάφεραν να… μπερδέψουν πολύ κόσμο. Και να τον εκνευρίσουν συνάμα.

Προφανώς κάποιοι ¨καλοθελητές¨ επιδίωξαν να αφήσουν να εννοηθεί ότι υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού μέσω της… εκκλησίας, όταν διαπιστώθηκαν κάποια περιστατικά τα οποία ¨συγγένευαν¨ κατά κάποιον τρόπο με τον κλήρο, είτε σαν απλοί πιστοί, είτε σαν άνθρωποι που μετέχουν σε δρώμενα των ναών με ενεργό τρόπο.

Επικοινωνία με την υπηρεσία του ΕΟΔΥ

Ταυτόχρονα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, εξέδωσαν μία ανακοίνωση πριν λίγες μέρες, στην οποία έγινε γνωστοποίηση των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ανατολική Αιγιάλεια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αιγείρας. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από μία κινητοποίηση δε, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά και σε τι έκταση, από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο κλήθηκε να πραγματοποιήσει ανάλογους ελέγχους την επόμενη μέρα. Αφορμή των ελέγχων, ήταν οι πέντε θάνατοι (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ρεπορτάζ, λέγεται ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί…) από κορωνοϊό αλλά και διάφορες νοσηλείες που προέκυψαν και που κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση, κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα, αρκετός κόσμος (και όχι μόνο… ανώνυμα) ήρθε σε επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ, ώστε να γνωστοποιήσει το γεγονός και έτσι, να ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για τα κρούσματα για τα οποία υπήρχαν ήδη διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν.

Ανάλογη επιστολή στάλθηκε και στο γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία αναφερόταν να δοθεί ¨γραμμή¨ στον Ιερό Κλήρο, ώστε να ακολουθούνται σε όλες τις εκκλησίες και κατά τις λειτουργίες, τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με περισσότερη σχολαστικότητα, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων σε Αιγείρα και Ακράτα, αλλά και άλλες όμορες κοινότητες.

Ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη

Αμέσως μετά, με μία λιτή μα και αρκετά… γενικευμένη ανακοίνωση που εξεδόθη χθες το πρωί από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας αναφέρεται, ότι σύσσωμη η τοπική ιεροσύνη και οι εκπρόσωποί της, εφιστούν την προσοχή σε όλους τους πολίτες του δήμου, καλώντας τους στην τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, καλεί τους απανταχού πιστούς να εναρμονίζονται και να ακολουθούν τα μέτρα κατά τον εκκλησιασμό τους ή την παραμονή τους στους ιερούς ναούς. Επίσης τονίζεται, ότι η Εκκλησία και η Επιστήμη συμπορεύονται και στρατεύονται μαζί, προτείνοντας πάντοτε ενδεδειγμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση των δυσχερειών που κάθε φορά προκύπτουν.
Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση προτρέπει τους δημότες να εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα και να βρίσκονται πάντα σε συνεννόηση με τον οικογενειακό ιατρό τους, να ακολουθούν τις οδηγίες και υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων.

Έκδηλη η ανησυχία πιστών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για την διασπορά

Να σημειωθεί ότι, η κοινωνική συμπεριφορά μεμονωμένων περιστατικών που αντιδρούν με την επικινδυνότητα του κορωνοϊού και είναι αρνητές ή υποστηριχτές του μη εμβολιασμού γενικότερα, κινούνται εκτός των άλλων και στον τοπικό εκκλησιαστικό χώρο στην Ανατολική Αιγιάλεια.

Και αυτή η εικόνα ήταν φανερή τις τελευταίες ημέρες και μέχρι πριν περίπου μια βδομάδα, όπου και σταμάτησε άξαφνα αυτό το ¨φαινόμενο¨.
Να επισημανθεί ότι, από κορωνοϊό ήπιας μορφής νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα π. Χαράλαμπος Καρούζος.
Στα περιστατικά που απεβίωσαν με υποκείμενο νόσημα, ήταν και ένας αυτοκινητιστής 54 ετών με ¨βοηθητικό ρόλο¨ στην τοπική εκκλησία.

Είναι πολύ δύσκολο να ερευνηθεί και εντοπιστεί ο κύκλος των κρουσμάτων, πώς αυτά προέκυψαν και από ποια κοινωνικά ¨ερεθίσματα¨… βγήκαν να κραυγάσουν οι ¨Σειρήνες¨ ότι η διασπορά μπορεί να συνδέεται με την εκκλησία και τους πιστούς κατά τη συμμετοχή τους στις λειτουργίες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr