background img
banner
banner

Εμβολιαστές στα σπίτια ‘‘πόρτα – πόρτα’’ και στην Αιγιάλεια

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR – ΓΕΡΕΣ “ΚΑΜΠΑΝΕΣ” ΘΑ… ΗΧΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ – ΑΓΡΙΟ “ΣΑΦΑΡΙ” ΕΛΕΓΧΩΝ

Σε μία σημαντική κίνηση… ρουά – ματ προχώρησε το υπουργείο Υγείας με τη συνεργασία των Υγειονομικών Περιφερειών για τους εμβολιασμούς κατά του covid-19. Η επιχείρηση ¨πόρτα – πόρτα¨ που αποκαλύπτει ο ΥΠΕάρχης Γιάννης Καρβέλης σήμερα στo protionline.gr θα ισχύει στο εξής και στην Αιγιάλεια και δεν αφήνει και πολλά περιθώρια πλέον στους ανεμβολίαστους να αναβάλουν… συστηματικά τον εμβολιασμό τους.

Παράλληλα τα Rapid Tests συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ τα ¨λαγωνικά¨ της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας ανοίγουν… ¨μπλοκάκια¨ από απόψε, γερών προστίμων για τους απανταχού ανεμβολίαστους θαμώνες σε εστίαση και διασκέδαση.

Η κατάσταση στην Αιγιάλεια σε σχέση με τους εμβολιασμούς, έχει δύο πρόσωπα. Αφενός, το ποσοστό των εμβολιασμένων κυμαίνεται στα επίπεδα του 54%. Ο αριθμός αυτός, αυτόματα κατατάσσει την περιοχή στις θέσεις με σχετικά μέτρια προς υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ σε επίπεδο νομού η Αχαΐα παρόλο που ήταν στις πρώτες δέκα περιοχές που χτυπήθηκε περισσότερο από την πανδημία πριν ενάμιση χρόνο, καταγράφει ολοένα και χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων. Στον αντίποδα, ο αριθμός των εμβολιασμένων την τελευταία βδομάδα είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Φεβρουάριο που πέρασε μέχρι και σήμερα. Αυτό το γεγονός, είναι που ανησυχεί τους επιστήμονες πιο πολύ, αφού όσο πλησιάζει ο χειμώνας και μαίνεται ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου, η ανησυχία δεν λέει να κοπάσει. Να σημειωθεί δε, ότι το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στην γειτονική Πάτρα ήταν και ο λόγος που έδωσε τροφή στα “σενάρια” για κλείσιμο στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο πριν λίγες βδομάδες.

Γ. Καρβέλης: «Ακόμα δεν έχουμε τον βαθμό ανταπόκρισης που θα θέλαμε…»

«Σε ό,τι αφορά την μέχρι σήμερα κατάσταση, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια επιπέδωσή της και μια τάση μείωσης νοσηλειών και κρουσμάτων» αναφέρει αρχικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, μιλώντας στo protionline.gr και συμπληρώνει σχετικά με τις νοσηλείες «ναι… στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όσοι ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές covid-19 αλλά και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι ανεμβολίαστοι. Βασιζόμενοι βέβαια στα στοιχεία και στα επιστημονικά συμπεράσματα, είναι να προστρέξουν όλοι στην εμβολιαστική διαδικασία.
Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα τον βαθμό ανταπόκρισης που θα θέλαμε» τονίζει ο κ. Καρβέλης στo protionline.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Τελεί εξαιρετική δουλειά και καλύπτει πλήρως όλες τις νοσηλευτικές μονάδες».

Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην… ύπαιθρο!

Μιλώντας για την συνέχιση της εμβολιαστικής διαδικασίας σε γενική κλίμακα, ο κ. Καρβέλης δίνει στo protionline.gr μια… είδηση η οποία θα αλλάξει πιθανόν την εικόνα όπως έχει στην Αιγιάλεια μέχρι στιγμής, άρδην. Πρόκειται για κινητά συνεργεία εμβολιασμού τα οποία θα… ξεχυθούν στους δρόμους τις επόμενες εβδομάδες: «Το σημαντικό είναι ότι οι προσπάθειες “ανέγερσης” του τείχους της ανοσίας που είναι θεμιτό, επεκτείνονται ακόμα περισσότερο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε τους εμβολιασμούς στην ύπαιθρο. Πρόκειται για κινητά συνεργεία, αποτελούμενα από επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα εξέλθουν των Κέντρων Υγείας και θα επισκεφθούν χωριά ή περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αιγιάλειας, αλλά και κεντρικά σημεία, με αποκλειστικό σκοπό την πραγματοποίηση της εμβολιαστικής διαδικασίας από ανθρώπους που δεν έχουν προσέλθει ως τώρα. Δηλαδή θα πάνε οι εμβολιαστές στους κατοίκους και όχι οι κάτοικοι στα εμβολιαστικά κέντρα! Αυτό που πράττουμε με αμεσότητα και εγκυρότητα, είναι ότι κάνουμε πράξη το… εδώ και τώρα».

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο… βουνό

Με αυτόν τον τρόπο οι δημότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αδύνατο να εισέλθουν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και να δηλώσουν συμμετοχή, βρίσκουν πλέον… λύτρωση, καθώς η 6η ΥΠΕ έχει αποφασίσει να πάει το… βουνό στον Μωάμεθ! Παράλληλα, ενισχύεται η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, κατά της νέας αναπνευστικής λοίμωξης, εν όψει της αλλαγής των μετεωρολογικών συνθηκών. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης της ηγεσίας του υπουργείου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας κατά του ιού και θα λειτουργήσει όπως ακριβώς η διαδικασία των κατ΄ οίκον εμβολιασμών. Να σημειωθεί ότι, η πορεία των κατ’ οίκον εμβολιασμών στέφεται με επιτυχία αφού συνεχίζεται με ενθαρρυντικούς ρυθμούς και με αρκετή συμμετοχή από τους Αιγιαλείς.

Οι αριθμοί των εμβολιασμένων στην Αιγιάλεια

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στo protionline.gr από την 6η ΥΠΕ και το γραφείο του κ. Καρβέλη, στον δήμο Αιγιάλειας η εμβολιαστική διαδικασία παρουσιάζει στασιμότητα εδώ και πολλές μέρες, δίχως κάποια ένδειξη αυξητικής τάσης στην διαδικασία από νέους που δεν είχαν αποφασίσει ακόμα ή και άλλους μικρότερης ηλικίας δημότες. Πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Ακράτας επί καθημερινής βάσης εμβολιάζονται 30-35 άτομα με το σκεύασμα της Biotech – Pfizer αποκλειστικά, καθώς το Astra-Zeneka έχει αποσυρθεί από το κέντρο.

Στο ΓΝΑΑ την ίδια στιγμή (στην αίθουσα που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του ιού) γίνονται 85 εμβολιασμοί κάθε μέρα, ένας μέσος όρος. Αυτά τα ποσοστά, δεν χαρακτηρίζονται και πολύ ενθαρρυντικά ώστε να πει κάποιος ότι η οριστική απαλλαγή από τον κορωνοϊό βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Να επισημανθεί δε ότι, στον Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) τα δύο σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι κατά 80% το Pfizer και κατά 20% το μονοδοσικό της ¨Johnson and Johnson¨.

Την ίδια στιγμή, στις σχολικές μονάδες και σε επίπεδο δήμου, οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών έχουν φτάσει σε ποσοστό 80% ενώ ταυτόχρονα, οι μαθητές συνεχίζουν την διαδικασία των δύο Self Test που υποβάλλονται εβδομαδιαία, με αρκετή συνέπεια. Να σημειωθεί ότι κατά 99% τα αυτοτέστ που διενεργούν οι ίδιοι οι μαθητές και οι κηδεμόνες τους στο σπίτι, είναι αρνητικά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr