background img
banner
banner

Η ανατροπή ισορροπιών στον Εμπορικό Σύλλογο απειλεί τη σταθερότητα

ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Οι παραιτήσεις δύο μελών του προεδρείου του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας από τα καθήκοντα γεν. γραμματέα και ταμία αντίστοιχα, φέρνουν ανασύνταξη του Δ.Σ., ανατρέποντας ωστόσο τις ισορροπίες αλλά και τη σταθερότητα των τελευταίων δυόμιση χρόνων.

Μολονότι οι δύο παραιτηθέντες προέρχονται από την παράταξη του προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, ο ίδιος ρίχνει το βάρος στη συνδικαλιστική του δράση και στη δυναμική εκπροσώπηση του Συλλόγου, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, τις δράσεις για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

«Αιχμή του δόρατος» για την αλλαγή πορείας των δύο, φαίνεται πως στάθηκε η διαφορετική άποψή τους από τους Λάμπη Παπαδόπουλο και Κώστα Κουλούρη, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα, στο ζήτημα της πρότασης πεζοδρόμησης των κεντρικών οδικών αρτηριών του Αιγίου. Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου έθεσα το θέμα, λαμβάνοντας θετική ψήφο στο συμβούλιο και από την γραμματέα Νικολέτα Χανδόλια και από τον ταμία Βασίλη Κερκελέ.

Παρότι ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε εξ αρχής τις επιφυλάξεις του κρίνοντας πως η πεζοδρόμηση πρέπει να «πατήσει» σε επιστημονικές μελέτες, προχώρησε τις διαδικασίες, προωθώντας την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου προς τη δημοτική αρχή, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία. Αν και πεποίθηση του ίδιου του δημάρχου και των στελεχών της δημοτικής αρχής ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει η πεζοδρόμηση, τελικώς ο κ. Καλογερόπουλος δικαίωσε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, καταλήγοντας στο ότι θα δρομολογηθούν μελέτες ώστε να εξεταστεί η πεζοδρόμηση.

Οι παραιτήσεις και οι θέσεις ευθύνης

Λίγο καιρό μετά ωστόσο και συγκεκριμένα στο Δ.Σ. της προπερασμένης Παρασκευής, οι κ. Χανδόλια και Κερκελές κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις τους, με την μεν πρώτη να επικαλείται φόρτο εργασίας, τον δε δεύτερο να θέτει θέματα καταστρατήγησης της δημοκρατίας και υπόγειων διαδικασιών, με τον σύλλογο να βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση, εξαιτίας των αρνητικών συγκυριών του τελευταίου διαστήματος. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού κανείς δεν μπορούσε να ζητήσει συνδρομή από κλειστά καταστήματα λόγω μέτρων covid ενώ ήταν ανέφικτη και η πραγματοποίηση προγραμμάτων.

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος, σχολιάζοντας τις δύο παραιτήσεις από μέλη της παράταξής του, σημείωσε: ΄΄Είναι δύο παραιτήσεις μελών, ούτε είναι παράλογο, ούτε συμβαίνει πρώτη φορά. Και οι δύο προσέφεραν πολύ στον σύλλογο, τόσο η κ. Χανδόλια προσπαθούσε όσο και ο κ. Κερκελές ήταν άψογος, ενώ και ο ίδιος ζητά οποιονδήποτε έλεγχο. Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι κι αυτός θύμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Λόγω του covid-19, λόγω έλλειψης προγραμμάτων και συνδρομών τη διετία που πέρασε, υπάρχει μία οικονομική πίεση. Άλλο όμως οικονομική πίεση κι άλλο οικονομικό θέμα. Θεωρώ ότι οι δύο οδηγήθηκαν στην απόφαση της παραίτησης, επηρεαζόμενοι από εξωθεσμικούς παράγοντες. Ίσως πιέστηκαν από ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του συλλόγου. Πιστεύω όμως ότι ρόλο στην απόφασή τους έπαιξε και η διαφορετική αντίληψή μας περί της πεζοδρόμησης του κέντρου, θέμα για το οποίο είχα κάθετη και δικαιολογημένη άποψη, η οποία εν τέλει έγινε αποδεκτή και από τα αρμόδια όργανα του δήμου΄΄.

Κίνδυνος διοικητικής αστάθειας

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση βέβαια είναι να προχωρήσει η ανασύνταξη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς μετά τους δύο παραιτηθέντες, ο πρόεδρος έχει μαζί του μόνο τον αντιπρόεδρο, με την εξέλιξη αυτή να ενέχει κίνδυνο διοικητικής αστάθειας στον Σύλλογο. Ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει: ΄΄Λαμβάνω τα μηνύματα, πάντα είμαι υπέρ της άποψης ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πράγματα, είμαι ταπεινός και κρατώ χαμηλά το κεφάλι μέχρι όμως ενός ορίου. Μέχρι του ορίου αυτού που δεν θα πλήξει την αξιοπρέπειά μου αλλά και τα συμφέροντα των μελών του Συλλόγου. Προσπάθησα και προσπαθώ να διεκδικώ για τους εμπόρους, για την πόλη και τους συμπολίτες χωρίς να γίνομαι «αχυράνθρωπος» ποτέ. Αυτό είναι κάτι που με διέπει και το έχει δείξει η πορεία μου. Από το 2017 ποτέ δεν λειτούργησα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των κομματαρχών -πολιτικών αλλά υπερασπίστηκα με πάθος τα συμφέροντα αυτών που υπηρετώ δηλαδή των εμπόρων. Σε όλες τις μάχες του κλάδου, στους αγώνες για την πόλη και τον δήμο μας, ήμουν εκεί και ο Εμπορικός Σύλλογος πρωτοστατεί. Κατά κοινή ομολογία, μετά την περίοδο της εσωστρέφειας, καταφέραμε να φέρουμε τον Εμπορικό Σύλλογο πολύ ψηλά συνδικαλιστικά. Καταφέραμε να επιτύχουμε μία σταθερότητα αλλά και μία δυναμική σε ώρες πάρα πολύ δύσκολες για την αγορά΄΄.

Και καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου: ΄΄Σε μία εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να γίνει η αναδιάρθρωση, θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική.»

Εκλογές προς αποφυγή της εσωστρέφειας

Η αλήθεια είναι ότι με την παρούσα διοίκηση ο Εμπορικός Σύλλογος παρά τις δύσκολες συγκυρίες ήταν εξωστρεφής και σε τίποτα δε θύμιζε τις διοικήσεις παρελθόντων ετών που «άλλαζαν σαν τα πουκάμισα», δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας.

Εξάλλου, ο Εμπορικός τον Γενάρη πάει σε εκλογές, οπότε εκεί ή και νωρίτερα θα κριθεί η σημερινή διοίκηση για τα έργα και τις ημέρες της, διαφορετικά το «φάντασμα» της εσωστρέφειας θα επιστρέψει για τα καλά στον ιστορικό σύλλογο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr