background img
banner
banner

«Διαξιφισμοί» σε προεκλογική τροχιά…

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ… ΕΡΙΞΑΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απορρίμματα, προσλήψεις στον δήμο και συμβασιούχοι covid ήταν τα τρία θέματα που «δυναμίτισαν» την ατμόσφαιρα αρκετές φορές στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με το προεκλογικό κλίμα να «πριμοδοτεί» εντάσεις και αντεγκλήσεις. Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε «βέλη» κατά της δημοτικής αρχής, με τον κ. Καλογερόπουλο πάντως να… ρίχνει το γάντι, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι δήμαρχος ως το 2028!

Δεν εγκρίθηκε το προ ημερησίας για πολιτική απόφαση για τους συμβασιούχους

Την περισσότερη ώρα, το Σώμα αναλώθηκε στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, ενώ το θέμα που εισηγήθηκε ο δήμαρχος να συζητηθεί στα προ ημερήσιας διάταξης, δεν εγκρίθηκε, αφού καταψήφισαν τη συζήτησή του οι παρατάξεις Γούτου και Ψυχράμη και ο ανεξάρτητος πλέον Θανάσης Χρυσανθόπουλος ενώ παρών ψήφισε ο ανεξάρτητος Γιώργος Γκίκας. Αυτό αφορούσε τη λήψη πολιτικής απόφασης, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των συμβασιούχων covid, οι συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώθηκαν με απόφαση του δικαστηρίου.

Η εισήγηση του δημάρχου ήταν να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση, που να αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι με το καθεστώς covid καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως είναι απαραίτητο να εργαστούν στον δήμο εφόσον είναι στο πλαίσιο του νόμου.

Η αντιπολίτευση τόνισε ότι για να τεθεί προς συζήτηση θα έπρεπε να είναι παρούσα η νομική υπηρεσία και να αποφανθεί για τη νομιμότητα της απόφασης και το θέμα αποσύρθηκε.

Τουρισμός και απορρίμματα στην ατζέντα Γούτου

Ο Χρήστος Γούτος έκανε αναφορά στο θέμα της πλατείας, ζητώντας΄΄να τηρούμε τα νόμιμα και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας μήπως κερδίσουμε λίγο χρόνο΄΄. Μίλησε για την πρόσφατη ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, διαπιστώνοντας διαφορετική στάση στο θέμα της προώθησης του τουρισμού στην περιοχή μας, παρακαλώντας για λίγο καλύτερο συντονισμό, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των απορριμμάτων, σημειώνοντας: ΄΄Περάσαμε τρία χρόνια κι ακόμα δεν ξέρουμε το σχέδιο του δήμου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Για το εργοστάσιο αν θα είμαστε μέσα και ποιες λύσεις υπάρχουν. Ήρθε η ώρα έστω και στο τέλος της θητείας σας να γίνει κάτι, πρέπει να καθίσουμε κάτω να δούμε πώς μπορεί να επιλυθεί΄΄.

Περιμένει απαντήσεις για οικονομικά στοιχεία η Βάσω Ψυχράμη

Η Βάσω Ψυχράμη ενημέρωσε το σώμα, για τον ΣΥΔΙΣΑ σε σχέση με τα απορρίμματα της Αιγιάλειας κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι δεν παίρνει θέση ενώ είπε πως ΄΄δίνουμε για τη μεταφορά 1,5 εκατ. και την εναπόθεση 1,1 εκατ. ευρώ. Ή κάνουμε ανακύκλωση και μεταφέρουμε λιγότερο τονάζ ή δεν κάνουμε και τα πηγαίνουμε όλα. Άρα πώς επωφελούμαστε οικονομικά από την αύξηση της ανακύκλωσης που λέτε;΄΄. Εξέφρασε ακόμη παράπονα διότι αιτήθηκε στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία που δεν έλαβε παρά μόνον δεσμευμένους κωδικούς – όπως είπε – και όχι τα έσοδα του covid και του ΥΗΣ Τσιβλού, ζητώντας από τον δήμαρχο να δεσμευτεί ότι θα λάβει απαντήσεις στα εξής αιτήματα ενημέρωσης: Για τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου για το 2022 σε όλες τις υπηρεσίες, για τις απευθείας αναθέσεις των νομικών προσώπων του δήμου, για τις συμβάσεις μεταφοράς και εναπόθεσης απορριμμάτων. Ξεκαθάρισε πως η παράταξή της θα ζητήσει 15% μειώσεις στα δημοτικά τέλη, λέγοντας: ΄΄Δεν επιτρέ0πεται να ζητάμε αυξήσεις με τόσα χρήματα από την πολιτεία είτε για τα ληξιπρόθεσμα είτε για covid. Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στους δημότες. Πού είναι τα χρήματα που περίσσεψαν από τον ηλεκτροφωτισμό; Αντί αυτού ξαναεντάσσουμε τον ηλεκτροφωτισμό στο νέο έτος. Και ο δήμος είχε πει ότι ο δημότης δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου. Είναι αξιοπιστία δημάρχου να μας λέει «δεν έχετε δουλειά να κάνετε και ασχολείστε με τις εκλογές» και μετά ο ίδιος να δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος; Εδώ και τριάντα χρόνια οι επαγγελματίες πολιτικοί φτιάχνουν μισθοφόρους υποψήφιους και μισθοφόρους δημοτικούς συμβούλους. Με τις πρακτικές αυτές μας έχει απαξιώσει όλους η κοινωνία΄΄.

Να σταματήσουμε να ωραιοποιούμε τα πράγματα με την Καθαριότητα, είπε ο Τ. Παπακωνσταντινόπουλος

Ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος είπε πως ΄΄ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας παρουσίασε μία κατάσταση ως ιδανική όμως το σωστό είναι να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα και όχι να ωραιοποιούμε τα πράγματα. Λέει ότι το 75% των απορριμμάτων δεν θάβεται. Μειώθηκε κάτι από το κόστος μεταφοράς από αυτά τα 2,5 εκατ.; Ήδη αντιδρά ο χώρος της Τριανταφυλλιάς δεν ξέρω τι έχει γίνει με την αγωγή που έκαναν. Για το εργοστάσιο πανηγυρίζει η Αχαΐα με την Αιγιάλεια απέξω. Πρέπει να κινητοποιηθεί ο δήμος σε διάφορα επίπεδα να βρεθεί λύση΄΄.

Προγραμματισμό… ως το 2028 «βλέπει» ο δήμαρχος

΄΄Στο πλαίσιο του δυνατού κάνουμε το καλύτερο. Λειτουργούμε μέσα σε πλαίσιο που δεν έχει σχέση με τα αποτελέσματα βάσει των δικών μας επιδόσεων αλλά βάσει καταστάσεων, περιστατικών και νόμων. Πολλοί από εσάς δεν έχετε καταλάβει το πλαίσιο και το περιβάλλον που πρέπει να δράσει κανείς. Είπατε τόσα θέματα κι εμείς είμαστε εδώ 1.000 μέρες. Πόσα χρόνια ήταν ανοιχτά; Πόσοι από εσάς ήσασταν διοίκηση; Κάνατε αυτοκριτική; Είναι αδύνατον ακόμη κι αν έλυνε ένας δήμαρχος ένα θέμα την ημέρα, να τα επιλύσει όλα. Λέτε για ανάπτυξη. Χωρίς υποδομές δεν γίνεται. Αυτές δημιουργούμε τώρα΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος απαντώντας, σημειώνοντας και τα εξής: ΄΄Τα σκουπίδια τα διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αντιδήμαρχος έχει την κατανόηση πολλών, η δημοτική αρχή απολαμβάνει της αναγνώρισης από τους πολίτες, της προσπάθειας όλων.

Σήμερα συμπληρώνοντας χίλιες μέρες που είμαι στη διοίκηση έχουμε κάνει μία καλή διαχείριση, εσείς όμως δεν ξέρετε τι τραβάω για να είναι καλή. Και δεν πρέπει να ξέρετε γιατί μόλις το μαθαίνετε το διαχέεται. Λέτε τι λένε οι κάτοικοι του Φλόκα. Αφού το ανοίγετε το θέμα, τι θα πουν; Αυτά που κάνουμε εμείς βγαίνουν στη «διαύγεια» και είναι απόλυτα διαφανή΄΄.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, σημείωσε: ΄΄Έκανα μία μεγάλη προσπάθεια, πράγματι ανάμεσά τους ήταν κι ένας μακρινός μου συγγενής, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους έπαιρναν παρατάσεις, έκαναν μία προσφυγή. Όλοι στην Οικονομική Επιτροπή που πήρε το βάρος ψήφισαν υπέρ.

Όταν ο νομικός σύμβουλος εισηγήθηκε ότι πρέπει να πάνε σε άλλη διαδικασία νομικού χαρακτήρα, έπρεπε να κάνουμε αυτό που αποφάσισε το Δικαστήριο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι΄ αυτούς όπως και ο αντιδήμαρχος πήγε μάρτυρας στο δικαστήριο, εμείς τους θέλουμε γιατί δουλεύουν καλά. Το ένα είναι να θέλουμε και το θέλουμε και το άλλο να μπορούμε. Να πάρουμε μία απόφαση εκτός ημερησίας που να διευκολύνει αυτούς τους εργαζόμενους΄΄.

Τέλος, αναφορικά με τα σχόλια για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, είπε: ΄΄Η ανακοίνωση δεν έχει σχέση με την εκλογική διαδικασία. Ήταν συλλογικού χαρακτήρα απόφαση και ήμουν υποχρεωμένος να την πω. Δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο. Γιατί ενόχλησε; Είπατε ότι η θητεία μου τελειώνει, όμως εγώ κάνω έναν προγραμματισμό να τελειώσει το 2028΄΄!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr