background img
banner
banner

Ένα… φορτηγό αγάπης για την Κοινωνική Ιματιοθήκη

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΚΕ «ΟΡΑΜΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Το σπουδαίο έργο της για τον άνθρωπο συνεχίζει η Κοινωνική Ιματιοθήκη Αιγιαλείας, που καλύπτει τεράστιες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, φροντίζοντας, ειδικά για τα παιδιά, να μην τους λείπει το παραμικρό. Βεβαίως, σε αυτό συντελούν οι δωρεές αγάπης ανθρώπων, που προσφέρουν επιμελημένα είδη ιματισμού και χρήσιμα αντικείμενα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους.

Μία εξ αυτών και η πάντα ευαισθητοποιημένη βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με πρωτοβουλία της οποίας μεταφέρθηκαν πριν λίγες ημέρες, ένα… φορτηγό πράγματα για τους μικρούς της φίλους στην Αιγιάλεια!

Ήταν η ημέρα που είχε οριστεί να ανοίξει τις πύλες της η Ιματιοθήκη, είτε για παραλαβή είτε για διάθεση ειδών, όταν η υπεύθυνη λειτουργίας της, Ντία Παναγοπούλου, δέχθηκε τηλεφώνημα από την κ. Αλεξοπούλου, όπου έκανε γνωστό ότι είδε την ανάρτηση για τη λειτουργία της Ιματιοθήκης και εξέφρασε την επιθυμία της να συνεισφέρει στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείται. Μάλιστα η Αχαιή βουλευτής ρώτησε εάν μπορεί να προσφέρει και έκανε γνωστό πως τους επιφυλάσσει μία έκπληξη.

Η… έκπληξη και πού διατέθηκαν τα είδη

΄΄Προς έκπληξη όλων μας, είδαμε να καταφθάνει ένα φορτηγό, γεμάτο απ’ άκρη σ’ άκρη μεγάλα πακέτα πολύ καλά κλεισμένα, πάνω στα οποία αναγράφονταν τα είδη και σε ποιες ηλικίες απευθύνονταν. Εμπεριείχαν παιδικά ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί. Την αποστολή συνόδευε η ίδια η κ. Αλεξοπούλου που μας έκανε γνωστό ότι η προσφορά έγινε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Όραμα σε Αποστολή», την οποία εκπροσωπεί ο κ. Μάριος Διδάχος. Όλα τα είδη που βρίσκονταν στα πακέτα ήταν άριστης κατάστασης, σχεδόν σαν καινούρια και δεν τα έφεραν απλώς αλλά τα κουβάλησαν και τα εναπόθεσαν στα σημεία που τους υποδείξαμε. Κάποια πακέτα μάλιστα ανοίχτηκαν επιτόπου και μοιράστηκαν τα είδη στα παιδιά που ήταν εκεί΄΄, επισήμανε στο protionline.gr η κ. Παναγοπούλου. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Κοινωνική Ιματιοθήκη εισπράττει το ενδιαφέρον της κ. Αλεξοπούλου.

΄΄Η βουλευτής ήθελε να δει από κοντά την προσπάθειά μας και με μεγάλο ενδιαφέρον μας έχει στηρίξει και πάλι στο παρελθόν. Τα είδη που έφτασαν σε εμάς με δική της μέριμνα, διατέθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε οικογένειες με προβλήματα, μονογονεϊκές οικογένειες, σε παιδιά άνεργων γονιών και γενικά σε ανθρώπους που γνωρίζουμε πως έχουν ανάγκη. Και μόνο που αναγραφόταν έξω από κάθε πακέτο τι βρισκόταν μέσα (π.χ. παιδικά κοριτσίστικα παπούτσια, βρεφικά είδη, σχολικά κ.ο.κ.) μας διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό. Διότι σε άλλες περιπτώσεις δυστυχώς, μας διατίθενται και μη χρηστικά είδη, τα οποία αναγκαζόμαστε εμείς οι εθελόντριες να διαλέξουμε και να αποσύρουμε΄΄, τόνισε ακόμη η υπεύθυνη της Ιματιοθήκης.

΄΄Σε μια πράξη ανιδιοτέλειας και αγάπης προς το κοινωνικό σύνολο παρέδωσαν παιδικά παπούτσια, παιδικά ρούχα, ρούχα για μεγάλους, μπουκάλια για γάλα, πιπίλες, παραμύθια, γυναικεία παπούτσια, καραμέλες, καθώς και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί και να δούμε χαρούμενα προσωπάκια. Ευχαριστούμε θερμά την κ Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου μας στήριξε σε αυτή τη δράση μας «Γίνε και εσύ ένας ήρωας του αύριο, άλλαξε τον κόσμο». Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμό», όπου σε κάθε δραστηριότητά μας είναι αρωγός΄΄, αναφέρεται από την ΑΜΚΕ.

Προσοχή στα είδη που διατίθενται

Αναφερόμενη στη λειτουργία της Ιματιοθήκης, η οποία θα ανοίξει πάλι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 6.00 με 7.30 το απόγευμα μόνο για διανομή, η κ. Παπαγοπούλου επισημαίνει: ΄΄Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη.

Έχουμε δωρεές ειδών σε πολύ καλή κατάσταση, καθαρών, που με χαρά προσφέρουμε στον κόσμο, σε όποιον τα ζητήσει, δίχως κριτήρια. Υπάρχουν όμως και τα μη χρηστικά είδη που δεν μπορούμε να τα προωθήσουμε, δεν είναι χρειαζούμενα. Καλό είναι ο καθένας μόνος του να αξιολογεί αν το προσφερόμενο είδος έχει κάποια χρηστικότητα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε βρώμικα, σκισμένα ή φθαρμένα ρούχα. Σε κανέναν συνάνθρωπό μας δεν αξίζουν αυτά. Δυστυχώς, συγκεντρώνουμε στοίβες με ακατάλληλα είδη προς χρησιμοποίηση κι αυτό δυσκολεύει το έργο μας΄΄.

Ανακάτεμα… ειδών και ψυχών!

Γενικότερα, πάντως, η υπεύθυνη της Ιματιοθήκης αναφέρεται και στη χαρά της προσφοράς: ΄΄Τις τελευταίες ημέρες ετοιμάσαμε προίκα καθαρή με είδη σαν καινούρια, για μωράκι που γεννήθηκε τώρα, ενώ προχωράμε στη συγκέντρωση μωρουδιακών για ένα κοριτσάκι που θα έρθει στον κόσμο τον άλλο μήνα. Είμαστε μία ανοιχτή ομάδα και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται να παίρνει πράγματα. Τέλος, προσφέρουμε είδη και σε ανθρώπους που δεν επιθυμούν να προσέλθουν τις «ανοιχτές ημερομηνίες» της Ιματιοθήκης. Με απόλυτη εχεμύθεια, τους διαθέτουμε ό,τι χρειάζονται. Κάνουμε έτσι και προσωπικά ραντεβού, ενώ πολύ συχνά γινόμαστε κοινωνοί των προβλημάτων των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Άλλωστε, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να μοιράζουμε πράγματα, αλλά και να μοιραζόμαστε συναισθήματα. Δεν ανακατεύουμε μόνο ρούχα, αλλά και ψυχές…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr