background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια λάμπρυνε με τα Θεοφάνεια

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σε κάθε γωνιά της Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Κλήρος και λαός απέδειξαν πως η πίστη και η θέληση υπερνικούν τα εμπόδια, με την Βάπτιση του Κυρίου, την ημέρα των Θεοφανείων, να τιμάται με τον καλύτερο τρόπο και να σκορπά σε όλους την ελπίδα και τη θεία φώτιση.

Εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στην Κοινότητα Σελιανιτίκων

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Κοινότητα Σελιανιτίκων, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Ανδρόνικου Τσαχρίδη. Ο εορτασμός των Θεοφανείων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, ακολούθησε η λιτανευτική πομπή έως την παραλιακή πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Πλήθος πιστών προσήλθαν στη λειτουργία και στην παραλιακή πλατεία για να παρακολουθήσουν την τελετή, καθώς ο ανοιξιάτικος καιρός ήταν σύμμαχος και βοήθησε τους θαρραλέους -μικρούς και μεγάλους- κολυμβητές να βουτήξουν με ενθουσιασμό στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Οι κολυμβητές που τίμησαν και φέτος το έθιμο ήταν οι: Γρηγόριος Τσουμπός, Κωνσταντίνος Σερβές, Διαμαντής Πέτρου, Ανδρέας Ευαγγελίου, Παρασκευή Μίλη.

Η Κοινότητα Σελιανιτίκων δώρισε σε όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές από μια μικρή εικόνα με την αναπαράσταση της βάπτισης του Ιησού Χριστού. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρόζος, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Βάσω Θεοδωροπούλου και Γιάννης Τζεβελέκας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων. Σε σύντομο μήνυμά του ο κ. Ρόζος δήλωσε σχετικά: «Μας αξίωσε και φέτος ο Κύριος να γιορτάσουμε τα Φώτα στα Σελιανίτικα, με σεβασμό στην παράδοση και με την επισημότητα που αρμόζει σε αυτή την μεγάλη θρησκευτική γιορτή. Η Βάπτιση του Κυρίου να φέρει σε όλους μας υγεία και φώτιση. Χρόνια πολλά επίσης στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες».

Σε άλλες παραλιακές κοινότητες

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην κοινότητα Τέμενης όπου μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, άπαντες μετέβησαν στην παραλία για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Με την σειρά που έπιασαν τον σταυρό στην Τέμενη: Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νίκος Μενούνος, Νίκος Διαμαντόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος.
Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην κοινότητα Κραθίου. Παρούσα για ακόμα μια χρονιά στον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων στην Τ.Κ Κραθίου, ήταν η Φιλαρμονική Ακράτας. Άπαντες ευχήθηκαν «και του χρόνου με υγεία!».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr