background img
banner
banner

Ακόμη δύο απορριμματοφόρα στη «φαρέτρα» της Υπηρεσίας Καθαριότητας

ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων αλλά και των χρηματοδοτικών εργαλείων στην… υπηρεσία του δημότη, επιδιώκει η αντιδημαρχία Καθαριότητας, έχοντας καταφέρει, σε καιρούς χαλεπούς, να αυξήσει τον στόλο καθαριότητας. Έτσι, ενώ το 2019 ξεκίνησε με τέσσερα απορριμματοφόρα, σε λίγες ημέρες θα διαθέτει δέκα! Πολύ σημαντική κρίνεται η επιδιόρθωση παλαιών απορριμματοφόρων που ενώ είχαν τεθεί εν αχρηστία, ξαναβγήκαν στους δρόμους και ρίχτηκαν στη «μάχη» της αποκομιδής. Παράλληλα, έγινε η αγορά δύο ακόμη το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο δήμος προμηθεύεται και δύο επιπλέον οχήματα, η αγορά των οποίων εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ΄΄πρόκειται για δύο απορριμματοφόρα, τα οποία επελέγησαν μικρά, ούτως ώστε να είναι πιο ευέλικτα. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή σε κοινότητες και γενικά σε σημεία που έχουμε στενούς δρόμους και στους οποίους η αποκομιδή γίνεται από πεζούς εργαζόμενους στην καθαριότητα που μεταφέρουν τους κάδους στα οχήματα τα οποία αναγκάζονται να παραμένουν σε κάποια απόσταση διότι δεν χωρούν. Με τα δύο μικρά απορριμματοφόρα όμως, επιτυγχάνεται καλύτερη αποκομιδή και πιο άμεση΄΄.

Το κόστος των δύο νέων απορριμματοφόρων ανέρχεται σε 230.000 ευρώ και τα χρήματα θα καλυφθούν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». ΄΄Ξεκινήσαμε με τέσσερα απορριμματοφόρα και αγορές και επισκευές έφτασαν τον στόλο της καθαριότητας σε δέκα και προχωράμε…΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Καθαρή η πόλη μετά τις εκδηλώσεις

Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας σήκωσε μεγάλο «βάρος» τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των καρναβαλικών εκδηλώσεων, καταφέρνοντας, λίγα μόλις λεπτά από την ολοκλήρωσή τους, να καθαρίζει κάθε σημείο, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότητα της κυκλοφορίας, την καθαριότητα των δρόμων και την ασφάλεια των πολιτών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr