background img
banner
banner

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΚΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ Ν.Δ.: «Στόχος μου να δουλέψω στην επόμενη Βουλή για μια Αχαΐα που θα πρωταγωνιστεί»

Ένας εκ των νεαρότερων υποψηφίων στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου στην Αχαΐα, αλλά με πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή που θα ζήλευαν πολλοί, ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αχαΐα, Ανδρέας Τσώκος, έχει εντυπωσιάσει με τις ιδέες, τις θέσεις του και τη θέλησή του ώστε να υπηρετήσει και να εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, τους πολίτες της Αχαΐας.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες, παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις του στα ερωτήματα της «Π», τα οποία έχουν να κάνουν με το διακύβευμα των εκλογών, την Αχαΐα και την Αιγιάλεια του αύριο, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την πεποίθησή του για εμπιστοσύνη και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλνοντας μήνυμα της καθαρής νίκης της νεοφιλελεύθερης παράταξης σε αυτή την εκλογική «μάχη».

κ. Τσώκο, στις 21 Μαΐου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την καινούρια κυβέρνηση και τους νέους εκπροσώπους τους στη Βουλή. Τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές;
Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στον δρόμο της ευθύνης, της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες. Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 και αυτό είναι έργο Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να συνεχιστεί. Είναι θέμα εθνικής στρατηγικής αυτή η επιλογή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα θέσει ως στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας. Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, έστω και μετά τις επαναληπτικές εκλογές;
Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω αλλά να προχωρήσει μπροστά. Και αυτό το εγγυάται, όπως έδειξε και την περασμένη τετραετία η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεωρώ ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι πλέον ορατός και απόλυτα εφικτός. Για αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για αυτοδυναμία και την δημιουργία μιας σταθερής και στιβαρής κυβέρνησης, που θα εγγυηθεί στους Έλληνες πολίτες τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Σε περίπτωση που η αυτοδυναμία δεν καταστεί δυνατή, ποιος πολιτικός σχηματισμός θεωρείτε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας;
Πιστεύω ακράδαντα στην αυτοδυναμία και στο πρόγραμμά μας. Δεν θα προεξοφλήσω το αποτέλεσμα δύο εκλογικών αναμετρήσεων που επίκεινται αρχής γενομένης την Κυριακή. Η καθοριστική κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου. Εκείνο το βράδυ οι πολίτες θα δώσουν πολλές απαντήσεις. Θα δείξουν ποιόν θέλουν στο τιμόνι της χώρας. Ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα θα μας φέρει κοντά στον στόχο μας και θα ακυρώσει τις παγίδες της ακυβερνησίας και της αστάθειας που κρύβει η απλή αναλογική. Το πρόγραμμα για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι πραγματική «συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες και όχι μια συρραφή ανεφάρμοστων υποσχέσεων και ψεύτικων προσδοκιών.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις καθώς η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς.

Είναι η πρώτη φορά που θα είσαστε υποψήφιος με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;
Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα να διεκδικώ μια θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα στην πατρίδα μου. Τον τόπο καταγωγής μου, την Αχαΐα. Η αλήθεια είναι ότι είχα λίγο χρόνο μπροστά μου για να γνωριστώ με τους συμπατριώτες μου αλλά καταφέραμε ήδη να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Με αγκάλιασαν και νιώθω ευγνώμων για αυτό το ζεστό καλωσόρισμα. Πλέον είμαι ένας από αυτούς. Ζητώ έναν από τους τρεις σταυρούς και την εμπιστοσύνη τους για να παλέψω για τον τόπο μας. Για να δουλέψω στην επόμενη Βουλή για μια Αχαΐα που θα πρωταγωνιστεί. Με δύναμη και αγάπη για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ως υποψήφιος βουλευτής, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως έχουμε καταγράψει, περιδιαβήκατε όλο τον νομό, ώστε να γνωρίσετε από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων. Ποια είναι η γενική εικόνα που αποκομίσατε;
Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου να προλάβω να περιδιαβώ το σύνολο του νομού και να καταγράψω τις ανησυχίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μου. Θέλω να δώσω καθημερινά την μάχη στο πλευρό τους. Να τους βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην σκληρή καθημερινότητα. Σίγουρα έχουμε πολλά να κάνουμε και πολλά που πρέπει να γίνουν. Όμως έχουμε την διάθεση.
Το 2019 παραλάβαμε μια Αχαΐα στο περιθώριο από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αφημένη στην τύχη της. Έχουν γίνει ήδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πολλά βήματα μπροστά. Η ΝΔ βασίστηκε στο τρίπτυχο κοινωνία, οικονομία, εργασία για να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ήταν καταλυτική η συμβολή της στην μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες (από 24% στο 14%) στο νομό Αχαΐας ενώ ενίσχυσε με επιστρεπτέες προκαταβολές και δάνεια τους αγρότες. Ιδιαίτερα αποδοτικές και ευεργετικές ήταν και οι δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού καθώς και το “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. Αυτά όμως ήταν μόνο η αρχή.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αχαΐα και ποιες οι λύσεις που προτείνετε;
Τα πλέον σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι να βρούμε λύσεις και προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Πάτρας, για την αξιοποίηση δομών και την κατασκευή νέων υποδομών ώστε η Δυτική πόλη της χώρας να αποτελέσει σημαντικό λιμάνι μεταφορών και υπηρεσιών. Στο Αίγιο πρέπει να επιτευχθεί η αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του πανεπιστημίου και βέβαια η άμεση στήριξη των αγροτών σε Καλάβρυτα, Κάτω Αχαγιά και Αίγιο.
Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι το σχέδιο μας για τη νέα τετραετία με όραμα την Πάτρα του 2030. Ένα πρόγραμμα με 5 στρατηγικούς στόχους, τους οποίους υπηρετούν 63
δρομολογημένα και άλλα 25 υπό σχεδιασμό έργα που συνθέτουν το όραμά μας μιας πόλης σύγχρονης, ανοιχτής, δυναμικής και αισιόδοξης.
Το σχέδιο για την Αχαΐα της επόμενης μέρας είναι η συμβολή της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια πολυεπίπεδης ανασυγκρότησης του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ιστού του τόπου. Πυρήνας μιας συλλογικής προσπάθειας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος με τη συμμετοχή των ίδιων των Αχαιών. Ένα σχέδιο που μας ενώνει όλους γύρω από ένα φιλόδοξο στόχο, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ένα σχέδιο, το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αχαΐα σε έναν υπερτοπικό πόλο παραγωγικής ανάπτυξης, αποκτώντας πυξίδα και κατεύθυνση για το μέλλον.

Τι έχετε να απαντήσετε σε όσους προσάπτουν στη ΝΔ το αγροτικό πρόβλημα της Αιγιάλειας, την απώλεια της μοναδικής πανεπιστημιακής σχολής και την υποβάθμιση του εργοστασίου των ΕΑΣ;
Νομίζω ότι όλα αυτά υπάγονται καθαρά σε μια στείρα προσπάθεια της αντιπολίτευσης να χρεώσει πράγματα στη ΝΔ τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι λύσεις που σας προανέφερα βάσει του σχεδίου της ΝΔ για την Αχαΐα του 2030 περιγράφονται και μάλιστα σε περίοπτη θέση ενώ απαντούν και με τον πλέον σαφή τρόπο σε αυτά που μας προσάπτουν οι αντίπαλοι. Εμείς έχουμε σχέδιο ξεκάθαρο, απτό και αποτελεσματικό.

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Αιγιαλείς, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 21 Μαΐου;
Στην τετραετία της διακυβέρνησης μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι παρά τη μεταναστευτική, την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου, ενώ υπήρξε και απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Επετεύχθη η ανάπτυξη της οικονομίας με την μείωση φόρων και εισφορών, την στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και την αύξηση των μισθών σε παράλληλη σύνδεση με την παραγωγικότητα.
Τα καλύτερα όμως είναι μπροστά. Με σταθερά και τολμηρά βήματα. Για μια παραγωγική, κοινωνική, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε να ζήσουμε στο μέλλον.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr