background img
banner
banner

Βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη για τη Μονάδα

ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του έργου «Μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων (προδιαλεγμένων οργανικών και πράσινων) Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων». Το έργο έχει προϋπολογισμό 10,2 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 12,5 εκατ.) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 15/06/2023 και η αποσφράγιση είναι προγραμματισμένη για τις 20/06/2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο δήμος Αιγιαλείας ενώ η σύμβαση θα έχει διάρκεια 78 μήνες (6,5 χρόνια).

Αντικείμενο έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων συμπεριλαμβανομένης της 6μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας και της προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού καθώς και η λειτουργία του έργου για χρονικό διάστημα 5 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον χρονικό διάστημα έως 5 έτη.

Η εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων αφορά οργανικά απόβλητα που θα προέρχονται από προγράμματα Διαλογής στην Πηγή που πρόκειται το προσεχές διάστημα να εφαρμοστούν στον δήμο Αιγιάλειας καθώς και πράσινα απόβλητα του δήμου.

Με τη λειτουργία της, η Μονάδα αναμένεται να μειώσει κατά 50% το βάρος των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται σε Χώρους Επεξεργασίας Αποβλήτων. Ικανοποιεί έτσι τον στόχο της δημοτικής αρχής για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταφή απορριμμάτων με κατ’ επέκταση οικονομία και καλύτερη ποιότητα ζωής, καθώς ο δήμος θα διαχειρίζεται ένα μεγάλο ποσοστό βάρους αποβλήτων και παράλληλα θα παράγει υψηλής ποιότητας κομπόστ.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr