background img
banner
banner

Η 3η Ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό προσέφερε μια μοναδική εμπειρία σε δεκάδες ποδηλάτες

Η διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αφορμή τα 125 χρόνια από τη δημιουργία του Οδοντωτού, καθιερώθηκε και επέστρεψε αφού έγινε θεσμός! Με τη συμμετοχή παραπάνω από 100 ποδηλατών όλων των ηλικιών και την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, η 3η Ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, μέσα από την ειδυλλιακή περιήγηση των 15 χιλιομέτρων που περιλάμβανε τα χωριά Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολαίικα, Ροδιά, Τρυπιά, Ζαχλωρίτικα και τέλος Διακοπτό.

Με την εκκίνηση να πραγματοποιείται στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και ύστερα από περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, οι ποδηλάτες έφτασαν στο σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, όπου τους δόθηκε δίπλωμα συμμετοχής, σνακ και αναψυκτικά.

Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, ο οποίος ξενάγησε το κοινό στο μουσείο του Οδοντωτού.

 

Η περαιτέρω ανάδειξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου

Μέσα από τις δηλώσεις όλων τονίστηκε η σημασία της ακόμη μεγαλύτερης ανάδειξης του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού Καλαβρύτων καθώς και η ανάγκη προβολής της Αιγιάλειας μέσα από τέτοιες συμμετοχικές δράσεις. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής (29/5) από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου στην παραλία, παρουσία και του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, με τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια του θεσμού «Εν Συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού» που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ από το 2016 που τα τρία τελευταία χρόνια «ντύνεται» σαν ο «Ο Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» μέσω από την ενταγμένη πράξη της ΔΗΚΕΠΑ στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.» Στον σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Τσουκαλά ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr