background img
banner
banner

Ευχές κάτω από το άστρο των Χριστουγέννων

ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Γιορτινές εκρήξεις χαράς κι ευκαιρία για ευχές κάτω από ένα αστέρι, τα κατά τόπους χριστουγεννιάτικα δέντρα ανάβουν, ζεσταίνοντας με τη λάμψη τους τις καρδιές των ανθρώπων, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου που μια ονειροχώρα, γεμάτη χρώματα και υποσχέσεις, ανοίγει τις πύλες της στο κέντρο της πόλης. Όλη η Αιγιάλεια συντονίζεται. Κάθε περιοχή και μία γιορτή για τη φωταγώγηση του δέντρου κι όλες μαζί συγκλίνουν στο Πάρκο των Χριστουγέννων που και φέτος θα κάνει το θαύμα εφικτό.

Φως κι ελπίδα από την πλατεία Αγ. Λαύρας

Η αρχή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, η οποία, με έναν εντυπωσιακό στολισμό, απέκτησε ξανά φως κι ελπίδα. Για τους Αιγιαλείς αλλά και για τα καταστήματα γύρω από αυτή που στήριξαν τις δράσεις και συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή τους, σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Κι ήταν όλοι εκεί. Με μία ανέλπιστη συμμετοχή, η πλατεία γέμισε μικρούς και μεγάλους που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές. Η εκδήλωση ανέβασε το εορταστικό κέφι, με εντυπωσιακούς ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, facepainting, εργαστήριο χειροτεχνίας, κέρασμα παγωτού και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από dj, να χαρίζουν χαμόγελα σε όλους.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου- Καρτσωνάκη, έδωσε τον εορταστικό τόνο, αναφέροντας: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενη και συγκινημένη είμαι. Μετά από πολύ καιρό ξαναστολίσαμε την πλατεία μας. Έχουμε πολλές εκδηλώσεις στα Ψηλαλώνια, στην Πλατεία Αγ. Λαύρας, στους πεζόδρομους, εκδηλώσεις για όλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Ο Δήμος βοηθάει αλλά θα παρακαλούσα πολύ κι ο καθένας από εσάς να σκαφθεί κάποιον που ξέρει ότι έχει ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα μαγαζιά που είναι γύρω από την πλατεία. Έχουν περάσει πολλά, έχουν δείξει κατανόηση και γι’ αυτό και κάνουμε αυτή την εκδήλωση μαζί, κι αυτό δείχνει ότι είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη. Σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος καλωσόρισε το κοινό που είχε κατακλύσει την πλατεία, λέγοντας: «Καλώς ήρθατε στη πλατεία μετά από τόσο καιρό και θέλω, όπως σας είχα πει και στο παρελθόν, να την έχουμε σαν σημείο συνάντησης, σαν σημείο αναφοράς της πόλης μας. Θα κάνουμε εδώ εκδηλώσεις, όσο μπορούμε παραπάνω, κι αυτή είναι η αρχή σήμερα όλων αυτών των δραστηριοτήτων που θέλουμε να κάνουμε με το καλό από τον επόμενο χρόνο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους ότι καλύτερο, στον καθένα προσωπικά και στην οικογένεια του, ειρήνη, ευτυχία, προκοπή, πρόοδο και να είμαστε πάντα εδώ να διασκεδάζουμε».

Μετά την αντίστροφη μέτρηση από τον κ. Καλογερόπουλο, το δέντρο άναψε με έναν εντυπωσιακό φωτισμό και η γιορτή… μόλις ξεκίνησε. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς Βασίλη Σκανδάμη και Μιχάλη Βασιλείου, που κατάφεραν να «ζεστάνουν» τον κόσμο και να τον κρατήσουν στην πλατεία μέχρι αργά.

Με μέριμνα της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και του προέδρου Γιώργου Γκιώνη, στολίστηκε όμορφα ο μικρός κοινόχρηστος χώρος που έχει δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Σολωμού και Μητροπόλεως. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε και φωτίστηκε, δημιουργώντας μία όμορφη γωνιά.

Στην Ακράτα φωτίστηκε το Σταγονόδεντρο!

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Ακράτας έγινε μία αλλιώτικη γιορτή για τη φωταγώφηση του δέντρου, δηλαδή του… Σταγονόδεντρου. Ένας πολύ έξυπνος συμβολισμός που υπενθύμισε ταυτόχρονα την ανάγκη του πάσχοντα για αίμα και την αξία του εθελοντισμού. Συμμετείχε η Φιλαρμονική Ακράτας και ο Σύλλογος Εθελοντών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός». Ακολούθησε πάρτι σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Η εκδήλωση έγινε με τη στήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., της αντιδημαρχίας Ακράτας – Αιγείρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr