background img
banner
banner

«Καλλιεργείται το έδαφος» για τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟΥ – ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Την ώρα που στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού, με την ανάδοχο εταιρεία να… ανεβάζει ρυθμούς μετά και τις πιέσεις από πλευράς δήμου, η αντιδημαρχία Αθλητισμού θέτει τις βάσεις και για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων που θα ανεβάσουν τα στάνταρντς της περιοχής. Το όραμα δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου στη θέση «Πλαστήρα» είναι τώρα πιο έντονο από ποτέ, με τις ενέργειες για τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου, να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου έχουν καθυστερήσει αρκετά, ενώ στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής περιλαμβάνεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης μία ακόμη παράταση, διάρκειας 60 ημερών, για την παράδοσή του. Προχθές, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε συνάντηση με τον εργολάβο, ζητώντας του τη διαβεβαίωση ότι, εφόσον δοθεί η παράταση που επιθυμεί, θα είναι η τελευταία και θα παραδώσει το έργο τον Απρίλιο. Ο εργολάβος απάντησε θετικά, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Διοργάνωση αγώνων και επισκεψιμότητα

Ερωτηθείς από το Protionline.gr για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος, επισήμανε: ΄΄Έχουμε τη διαβεβαίωση του εργολάβου και είναι εφικτό να παραδοθεί το έργο. Θεωρώ ότι και με αυτή την μικρή καθυστέρηση, μέχρι την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου, τον Απρίλιο, το έργο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, θα είναι έτοιμο΄΄.

Να σημειωθεί πως στις 20 Απριλίου έχει οριστεί να φιλοξενηθεί στο Αίγιο ο αγώνας στίβου 10 χιλιομέτρων, ο οποίος θα φέρει το Αίγιο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Ο αθλητικός τουρισμός είναι άλλωστε ένας τομέας που ενδιαφέρει τον δήμο Αιγιαλείας και μπορεί να καλλιεργηθεί λόγω και των αξιόλογων αθλητικών συλλόγων της περιοχής που έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής. Δεν είναι όμως μόνο οι αθλητικές διοργανώσεις αλλά και η άθληση των νέων της Αιγιάλειας που ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή.

Κλειστό γυμναστήριο κάτω από την κερκίδα του Σταδίου

Υπενθυμίζεται ότι επίκειται και η εκτέλεση του έργου «Εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Αιγιαλείας», με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και περιλαμβάνει την αξιοποίηση του χώρου κάτω από τη δυτική κερκίδα καθώς και του συνεχόμενου αίθριου χώρου από τη δυτική κερκίδα έως τον μαντρότοιχο του σταδίου, ώστε να δημιουργηθεί κλειστό γυμναστήριο που θα αποδοθεί προς χρήση στους αθλητές των συλλόγων της περιοχής.

Στόχος για δημιουργία ολοκληρωμένου Αθλητικού Κέντρου στις εγκαταστάσεις Πλαστήρα

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, αυτό το διάστημα διενεργούνται επαφές σχετικά με την αγορά οικοπέδων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου. Οι συγκεκριμένοι χώροι, είναι δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις Πλαστήρα: ΄΄Έχουμε έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων χώρων προκειμένου να καταγράψουμε τις απαιτήσεις τους και σε δεύτερο χρόνο και αφού έχουμε εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό, θα προχωρήσουμε σε πρώιμες επαφές με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να βρεθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα νέο κλειστό γυμναστήριο που έχει ανάγκη η περιοχή. Όμως δεν πρόκειται για κάτι σίγουρο, γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια και δεν γνωρίζουμε αν θα προχωρήσει. Οφείλουμε ωστόσο να κάνουμε σωστά τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά πρέπει να υπάρχει ένας χώρος, άρα τα οικόπεδα και οι μελέτες πρέπει να υφίστανται ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για να δημιουργηθεί το Αθλητικό Κέντρο Πλαστήρα΄΄.

Ως προς τους χώρους για τους οποίους ενδιαφέρεται ο δήμος, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως πρόκειται για δύο όμορα οικόπεδα που έχουν έκταση περίπου 10 στρέμματα το καθένα. ΄΄Είναι χώροι που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Κέντρο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα καλύψει μία πολύ μεγάλη γκάμα αθλημάτων΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν μεγάλες προπονητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο μπάσκετ, αποδυτήρια, γήπεδο βόλεϊ, βοηθητικοί χώροι και διάδρομοι, γήπεδα τένις, το κολυμβητήριο που υφίσταται, το γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς και γήπεδο Padel.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr