background img
banner
banner

Με δυσκολίες η διαχείριση των αδέσποτων…

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε… τεντωμένο σχοινί βρίσκεται το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων από τον δήμο Αιγιαλείας. Η αδυναμία συνεργασίας των αρμοδίων, οδήγησε την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά στην παραίτησή της από την πενταμελή επιτροπή τού δήμου για τα αδέσποτα, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα, από την στιγμή που η κ. Τσουκαλά είχε θέσει συγκεκριμένους στόχους για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ταυτόχρονα συνεργαζόταν πολύ καλά με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας, τα μέλη του οποίου μπορούν και προσφέρουν πολλά στον τομέα των αδέσποτων. Η κ. Τσουκαλά επιβεβαίωσε την πληροφορία της παραίτησής της, την οποία έχει θέσει στην διάθεση του δημάρχου, τονίζοντας πως ΄΄αν δεν διασφαλιστούν πρώτα κάποια πράγματα, αν δεν υπάρξει ήρεμη και εποικοδομητική συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα΄΄, επισημαίνοντας πως΄΄σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε στην προσπάθεια για τα αδέσποτα τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας, τα μέλη του οποίου – όπως ανέφερε – έχουν γνώση του θέματος και ακριβή εικόνα για το ποια είναι τα αδέσποτα, πού βρίσκονται, εάν έχουν στειρωθεί και ποια είναι η κατάσταση της υγείας τους΄΄. ΄΄Πρέπει να παραδεχθούμε πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερη γνώση από εμάς στο θέμα αυτό και είναι απαραίτητη η συνεργασία μαζί τους΄΄, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η διατύπωση διαφορετικών απόψεων από υπαλλήλους του δήμου, γεγονός που όμως αποδίδεται πλέον σε παρεξήγηση και δεν αποκλείεται η πενταμελής επιτροπή του δήμου, να συνεχίσει το έργο της ως έχει. Υπενθυμίζεται ότι την επιτροπή συμπληρώνουν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας Σία Σοφιανοπούλου και Βάσω Αθανασίου αντίστοιχα, ο κτηνίατρος Μιχάλης Παπαδημητρίου και ο εκπαιδευτής Γιάννης Κριβέρης, με τις εκπροσώπους του Φιλοζωικού να εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένου ότι όσο ο αριθμός των αδέσποτων πολλαπλασιάζεται, τόσο οι ανάγκες… τρέχουν. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν είναι μόνο οι στειρώσεις που πρέπει να γίνουν σε όλα τα αδέσποτα ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή που δημιουργεί νέα αδέσποτα, αλλά και τα ορθοπαιδικά χειρουργεία που κοστίζουν τεράστια ποσά. Το έργο του Φιλοζωικού είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, οι άνθρωποί του όμως οπλίζονται με την αγάπη για τους τετράποδους φίλους, αλλά και την ανταπόκριση, λιγοστών μεν, αλλά σημαντικών δε, ανθρώπων.

Μικρή η ανταπόκριση στο «ανταλλακτικό Bazaar» του Φιλοζωικού

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «ανταλλακτικό Bazaar» που πραγματοποίησα το Σαββατοκύριακο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση. Με βάση των απολογισμό των ανθρώπων του Φιλοζωικού, οι άνθρωποι που το προσπάθησαν ήταν περισσότεροι από τους ανθρώπους που το στήριξαν… Όπως αναφέρεται από πλευράς συλλόγου, ΄΄αυτοί που προσπάθησαν όμως για να στηθεί, το έκαναν με την καρδιά τους κι αυτό μπόρεσε να γεμίσει την σιωπή της απουσίας. Ο προφανής απολογισμός είναι 423€ σε δωρεές, 40 κιλά σκυλοτροφή, 5 κονσέρβες, 4 πατέ, 1 κουτί γάζες fusidin, 2 παιχνίδια για γάτες, ένα χωνί-καπέλο και ένα λουράκι σκύλου. Ο πραγματικός απολογισμός όμως θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Σας ευχαριστούμε όσους ήρθατε, όχι για τον προφανή απολογισμό, αλλά για τη δύναμη που μας δώσατε΄΄…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr