background img
banner
banner

Σχόλιο Χρ. Γούτου για τα σκουπίδια: «Όσοι κατείχαν καίριες δημοτικές θέσεις δεν είναι άμοιροι ευθυνών »

Με αφορμή δημοσκοπική έρευνα της Εταιρείας DATA RC, από την οποία αναδεικνύεται ως κυρίαρχο θέμα της Αιγιάλειας, η αποκομιδή και γενικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων, ο  Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» Χρήστος Γούτος, έκανε το παρακάτω σχόλιο: «Η έρευνα, αποτύπωσε αυτό ακριβώς που βιώνουμε όλοι οι δημότες, τα τελευταία χρόνια.

Όλοι οφείλουμε να καταθέσουμε, με καθαρό λόγο, τις προτάσεις μας για το πρόβλημα αυτό, τόσο για βραχυπρόθεσμη όσο και  μακροπρόθεσμη αντιμετώπισή του.

Ωστόσο, οι υποψήφιες Δημοτικές Παρατάξεις, δεν έχουν θεσμικό ρόλο στην εξεύρεση μιας άμεσης λύσης και μόνο όσοι από εμάς κατέχουμε θεσμική θέση μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι πρωτοβουλίες, όπως πάντα συμβαίνει σε μία συντεταγμένη Πολτεία, ανήκουν στη Δημοτική Αρχή, στην  Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση.

Ωστόσο, όσοι έχουν καταγράψει μακρά θητεία σε καίριες θέσεις των Δημοτικών Αρχών της Αιγιάλειας, ή όσοι επί Δημαρχίας τους έριχναν τα σκουπίδια στα λαγκάδια των χωριών τους, δεν μπορούν να εμφανίζονται ως άμοιροι ευθυνών, να «κουνούν το δάκτυλο» και ν’ ανακαλύπτουν ξαφνικά το πρόβλημα…που οι ίδιοι δεν φρόντισαν να θεραπεύσουν.

Οι θεωρίες είναι εύκολες, αλλά το πρόβλημα απαιτεί άμεσες λύσεις.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, υλοποιώντας παλιότερες αποφάσεις μεταφοράς των απορριμμάτων σε άλλους νόμιμους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας. Θα πρέπει ακόμα να  ικανοποιήσει την πάγια πρόταση του Δήμου Αιγιάλειας για χρήση νόμιμου ΧΥΤΑ εκτός της Περιφέρειάς μας.

Αναμένουμε ακόμα, από την Κυβέρνηση, τη χρηματοδότηση της Τοπικής Μονάδας Βιομηχανικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, που είναι καθόλα έτοιμη σε επίπεδο μελετών και τεχνικών  προδιαγραφών  και θα έλυνε, για πολλά χρόνια, το πρόβλημα.         

Όλα τ’ άλλα είναι εύκολα προεκλογικά λόγια…χωρίς άμεσο αντίκρυσμα. Οι συνδημότες γνωρίζουν την πορεία αυτών που τα λένε και θα κρίνει». 

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr