background img
banner
banner

Το Αίγιο στη νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH), που θα καλύπτει περισσότερα από 2.500 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, προχωρά ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη του δήμου Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα εγγυάται ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του τελικού χρήστη. Το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου OΤΕ. Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων. Η πρόσφατη κατάσταση της πανδημίας, ο εγκλεισμός και η χρήση του διαδικτύου για κάθε επικοινωνία δημιούργησαν μία νέα τάξη πραγμάτων και το γρήγορο ίντερνετ είναι πλέον απαίτηση της καθημερινότητας όλων.

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στη δημοτική αρχή γι’ αυτό και υποστηρίζεται το εγχείρημα για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps& 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη ώστε να απολαμβάνουν γρήγορο ίντερνετ με χαμηλό κόστος, ,οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης του Αιγίου.

Β. Ψυχράμη:«Στηρίζουμε την υλοποίηση του έργου διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης»

΄΄Πράγματι, ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiberto the Home (FTTH), που θα καλύπτει πάνω από 2.500 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ήδη, με τη συμβολή της δημοτικής αρχής παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περίπου 5.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στο Αίγιο, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, αρχιτεκτονικής Fiberto the Cabinet (FTTC) που έχει υλοποιηθεί΄΄.

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος υπογραμμίζει και το γεγονός ότι το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. ΄΄Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online΄΄, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr