background img
banner
banner

Τα προβλήματα υπάρχουν ‘‘ανοιχτό’’ το αίτημα της απόσχισης

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Επαφές με τους προέδρους των κοινοτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας είχαν την Πέμπτη και την Παρασκευή ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και αντιδήμαρχοι, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την καταγραφή των προβλημάτων των κατά τόπους περιοχών του δήμου. Οι επαφές έγιναν σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, πλην όμως πρόεδροι εξακολουθούν να κινούνται προς την απόσχιση και αυτονομία. Ταυτόχρονα, η Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας συνεχίζει τις κινήσεις της ενισχύοντας το αίτημα για δημιουργία δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους μεν προέδρου της Δ.Ε. Αιγείρας την Πέμπτη, με τους δε προέδρους της Δ.Ε. Ακράτας την Παρασκευή σε δύο «δόσεις» ώστε να είναι πιο εφικτός ο διάλογος και βέβαια να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οικονομική στενότητα και «άλλο» Τεχνικό Πρόγραμμα

Τον δήμαρχο πλαισίωναν οι αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Ανατ. Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Θέματα Βασίλης Χριστόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους προέδρους για τα θέματα αρμοδιότητάς τους που τους απασχολούν. Για παράδειγμα, στη συνάντηση των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Αιγείρας έγινε συζήτηση για το έργο της αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας, έργο για το οποίο έχει ζητηθεί χρηματοδότηση προς αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων αλλά και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που επίσης έχει δρομολογηθεί.

Γενικότερα, στους προέδρους μεταφέρθηκαν οι δυσκολίες που απορρέουν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, από το γεγονός ότι καλείται να εκτελέσει το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατάρτισε η αντιπολίτευση σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα που δεν της αφήνει πολλά περιθώρια δράσης.

΄΄Μας εξήγησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σαν Δημοτική Αρχή και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στον οικονομικό τομέα. Μας εξήγησαν γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις για κάποια πράγματα και γιατί υπάρχει χρονοκαθυστέρηση (όπως π.χ. ο ηλεκτροφωτισμός ο οποίος καθυστέρησε λόγω ενός εργολάβου) και μας επισήμαναν ότι η αντιπολίτευση είναι τροχοπέδη σε όλα όσα σχεδιάζονται και στοχεύονται΄΄, ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας Θανάσης Στούμπος, τονίζοντας ωστόσο ότι έγινε μία καλή κουβέντα και σε ήπια και προσεγμένα πλαίσια κατανόησης.

Στις συναντήσεις κάθε πρόεδρος ανέφερε τα προβλήματα της κοινότητάς του και μίλησε ξεχωριστά με κάθε αντιδήμαρχο, για τον τομέα που εκπροσωπεί ενώ από πλευράς δημάρχου τους ζητήθηκε να είναι υπομονετικοί και να δείχνουν κατανόηση ως πρόεδροι π.χ. για τις παγίες που καθυστερούν ή δεν επαρκούν, τονίζοντάς τους πως κάνουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν.

Σχετικά με τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης είπε στo protionline.gr: ΄΄Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι μας εξήγησαν την τρέχουσα κατάσταση, είπαμε τα προβλήματα, ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση και θεωρώ ότι αυτή είναι μία καλή επαφή κάθε 6-8 μήνες χωρίς να πηγαίνει ο κάθε πρόεδρος στο γραφείο του δημάρχου΄΄.
Παράλληλα, ανέφερε πως στο Τεχνικό Πρόγραμμα της αντιπολίτευσης που εγκρίθηκε δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για έργο σε συγκεκριμένες κοινότητες μεταξύ των οποίων και η δική του, τονίζοντας πως ΄΄είναι αδικία να καταθέτουν Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς να ερωτηθούν όλοι οι πρόεδροι μη λογικό΄΄. Επίσης, ο κ. Ρεκούτης έκρινε πως ΄΄δεν θα έπρεπε να κινούνται διαδικασίες για επιστροφή της άρδευσης στον δήμο, αφού όπως διαπιστώθηκε οι περισσότεροι πρόεδροι είναι ικανοποιημένοι΄΄.

Ομοίως και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ζαρούχλας Παναγιώτης Ντρίβας ο οποίος μιλώντας στo protionline.gr διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της αντιπολίτευσης δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για το χωριό του εν αντιθέσει με άλλες κοινότητες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ανάθεση εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας και επαφές για προέδρους της Ανατ. Αιγιάλειας

Εν τω μεταξύ, πρόεδροι των κοινοτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας συνεχίζουν τις ενέργειες για απόσχιση από τον δήμο Αιγιαλείας. Ήδη έχουν πραγματοποιήσει επαφές για το θέμα και με τον δήμαρχο και με τους επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων πλην της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγγελικής Κουρή με την οποία θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα. Όπως ανέφεραν στo protionline.gr, ΄΄αμέσως μετά θα συνεχίσουμε τις επαφές, όσο αυτό επιτρέπεται και πάντα με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές΄΄. Ήδη, οι πρόεδροι έχουν κάνει ανάθεση σε γραφείο να τους εκπονήσει μελέτη βιωσιμότητας και παράλληλα συνεχίζουν τις επαφές.

Υπόμνημα της Ανεξάρτητης Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας στον Μάκη Βορίδη

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει τη δράση της η Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας, η οποία αντιπροσωπεύει φορείς από Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα.
Μάλιστα, σε μία προσπάθειά της να ενημερώσει για τις κινήσεις της και την αναγκαιότητα δρομολόγησης του αιτήματός της για δημιουργία ανεξάρτητου δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, απέστειλε στις 7 Φεβρουαρίου υπόμνημα και προς τον νέο υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, εν όψει της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση.

Εξώδικο κατοίκων της Εξοχής για την άρδευση

Εντωμεταξύ με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, κατατέθηκε στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας 19 κατοίκων της Τ.Κ. Εξοχής, στην οποία αναφέρονται οκτώ λόγοι για τους οποίους δεν έπρεπε να επιβληθούν αρδευτικά τέλη για το 2020 και συγκεκριμένα: «διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την επιβολή σε βάρος των αρδευτικών τελών, την έκδοση και αποστολή των σχετικών λογαριασμών και σας καλούμε όπως άμεσα προβείτε στην ανάκληση των σχετικών λογαριασμών με την ένδειξη «έναντι άρδευσης», καθώς επίσης να απόσχετε στο εξής της εκδόσεως νέων λογαριασμών, επιφυλασσόμενοι ρητά παντός δικαιώματός μας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr