background img
banner
banner

Εξελίξεις στο διπλό «καυτό μέτωπο»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ «ΤΡΙΓΜΟΥΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Τα δύο «καυτά» ζητήματα, ανάπλαση πλατείας Αγ. Λαύρας και μεταφορά Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε δημοτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Στο «μέτωπο» της πλατείας εκλήθη ο τρίτος κατά σειρά μειοδότης του αρχικού διαγωνισμού με την υποβολή ωστόσο εξωδίκου προς τον δήμο από άλλη κατασκευαστική εταιρεία γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα. Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή προχωρά σε υλοποίηση των αποφάσεων ως προς την ύστατη προσπάθεια διατήρησης της τελευταίας πανεπιστημιακής σχολής στο Αίγιο…

Η σειρά κλήσης των εταιρειών και η αμφισβήτηση

Σε ό,τι αφορά το έργο της πλατείας Αγ. Λαύρας, τις προηγούμενες ημέρες εκλήθη η ΡΟΜΒΟΣ Α.Ε. που είχε καταθέσει προσφορά 52%, η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε και την περασμένη εβδομάδα εκλήθη και η τρίτη εταιρεία, η ALPHADELTA CONSTRUCTIONS Α.Ε. που είχε δώσει έκπτωση 45,66%, η οποία ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση μετά το άνοιγμα των προσφορών, ακολουθούν οι εξής εταιρείες: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΑΠΠΑΣ με 45,06%, ΑΚΡΟΣ Α.Ε. με 44,02%, ΑΝΤΑΙΟΣ με 43,99%, “ΑΝΟΔΟΣ” Α.Τ.Ε. με 42,64%, ΩΡΙΩΝ με 39,35%, Γ.Δ.ΚΑΚΑΒΑΣ με 39,20%, Μ.Τ. με 35,51%, ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε. με 33,05%, “ΑΤΕΧΑ” με 30,72% και ΕΠΑΚΡΟΝ με 4,44 %. Πλην όμως, η τεχνική εταιρεία ΑΚΡΟΣ Α.Ε. απέστειλε επιστολή προς τον δήμο Αιγιαλείας ενιστάμενη για τη σειρά κλήσης των εταιρειών, τονίζοντας ότι δεν είναι αυτή η ορθή σειρά, καθώς κάποιες εκ των εταιρειών δεν είχαν επικαιροποιήσει τις προσφορές τους. Ωστόσο, από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας τονίζεται ότι ζητήθηκε η γνώμη της νομικής υπηρεσίας του δήμου που «έδειξε» πως, βάσει νόμου, αυτή είναι η σειρά κλήσης.

Με το… βλέμμα στο ΣτΕ

Από το «ενεργό μέτωπο» της Φυσικοθεραπείας, η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα θα είναι καθοριστική καθώς κατατίθεται το πρωί της Τρίτης, στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης και αναστολής του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα. Να σημειωθεί ότι στα επιχειρήματα συμπεριλαμβάνονται οι εισηγήσεις του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων αναφορικά με τη χρησιμότητα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματος στο Νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή, εστάλη και το εξώδικο στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, ενώ αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του γενικού γραμματέα του δήμου Γιώργου Ρούσσου, με την ιδιότητά του ως μέλους της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ν. Αχαΐας, με αποδέκτη τον κ. Μπούρα. Συγκεκριμένα, του αναφέρει: «Με βαθιά ικανοποίηση πληροφορήθηκα για την επιστολή αποχώρησής σας από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επειδή δεν σας κάλυψε το κόμμα σε υπηρεσιακό θέμα. Και πολύ καλά έκανε και σας άδειασε. Προηγουμένως είχατε δηλώσει ότι από την ημέρα της εκλογής σας, σκίσατε την κομματική σας ταυτότητα. Κε Μπούρα, μάθετε οι κομματικές ταυτότητες μπορεί να σκίζονται, οι ιδεολογίες όμως και οι αξίες ούτε περιστέλλονται ούτε αναστέλλονται. Συνεπώς, ακραίες συμπεριφορές αυταρχισμού και ελλείμματα δημοκρατικής ευαισθησίας, δεν έχουν θέση στον χώρο. Καλή πορεία στη γνωστή πεπατημένη. Δεν θα μας λείψετε».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr