background img
banner
banner

Τελευταίες «πινελιές» από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Αχαΐα

ΕΝΩ ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΚΚΕ

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε πλήρη σύνθεση μάλιστα καθώς πληροφορίες από τα γραφεία της οργάνωσης ανέφεραν ότι έχουν «κλειδώσει» και οι 12 υποψηφιότητες, έξι άνδρες και έξι γυναίκες.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Παρότι δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, τα περισσότερα ονόματα έχουν ήδη κλειδώσει ενώ η δημοσιοποίηση των ονομάτων σχετίζεται και με την τελική ημερομηνία των εκλογών καθώς η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ακόμη εν αναμονή. Στα ψηφοδέλτια Αχαΐας δεν θα έχουμε αυτή τη φορά ούτε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ μόνος πολιτικός που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός θα παραμείνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ είναι τα δύο κόμματα τα οποία έχουν ήδη ανακοινώσει πλήρης συνδυασμούς.

Κλειδώνουν 10 θέσεις στη ΝΔ

Η Κατερίνα Καραφωτιά, σύζυγος του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χριστόπουλου, κόρη του τ. δημάρχου Αποστόλη Καραφωτιά είναι από τα νέα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του κόμματος. Η περιοχή της Αιγιαλείας όπου λειτουργεί και μια από τις μεγαλύτερες τοπικές οργανώσεις σε επίπεδο χώρας, κατ αντιστοιχία αλλά και απόλυτους αριθμούς, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένα από τα ονόματα που παίζουν για το ψηφοδέλτιο, σε επίπεδο ανανέωσης όπως και της κ.Καραφωτιά, είναι και του Νίκου Σπηλιόπουλου, ιατρού από το Αίγιο. Ο Αιγιώτης στην καταγωγή Άγγελος Τσιγκρής θα είναι και πάλι στη λίστα μαζί με τους Ανδρέα Κατσανιώτη, το μοναδικό μέλος του ψηφοδελτίου που μετείχε την τελευταία 4ετία στο Υπουργικό, Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσίασε για την Αιγιάλεια και το ενδιαφέρων του πρώην βουλευτή Θεόφιλου Βασιλείου αλλά και του Δημήτρη Μουτούση, επιχειρηματία από τις Καμάρες με ενεργό δράση στους ΑΧΕΠΑ. Αμφότεροι δεν φαίνεται να έχουν σταθερή θέση στο ψηφοδέλτιο.

Από τα Καλάβρυτα έχει γίνει γνωστό ότι ενδιαφέρονται οι Γιώτα Παυλοπούλου, πρόεδρος στο Γυναικείο Συνεταιρισμό, Κώστας Τσάμης, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων και ο γνωστός Πολιτευτής Δημ. Αντωνακόπουλος. Αμφότεροι δεν φαίνεται να έχουν σταθερή θέση στο ψηφοδέλτιο.

Στα πιο πιθανά νέα ονόματα από την Πάτρα εμφανίζονται αυτά των Γιώργου Τσίρη, πρ. αντιπρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Από τη Δυτική Αχαΐα έχουν προταθεί οι Θανάσης Ραυτακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και Γιώργος Τζαμάκος, απόστρατος αξιωματικός.

Και το όνομα της Νίνα Λοτσάρη, τραγουδίστριας και ηθοποιού από την Πάτρα φαίνεται ότι παίζει, με πιθανότητες, για το ψηφοδέλτιο. Παραμένει πάντως το ενδιαφέρον της Ασπασίας Ρηγοπούλου, Ελένης Ταπεινού και Έφης Γιαννιά που ήταν υποψήφιες και το 2019.

Ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αχαΐα

Εκτός από τους νυν βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, δεδομένες είναι και οι υποψηφιότητες του Γιώργου Κυριακόπουλου και του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Προ καιρού, μέσα στην πρώτη 5άδα είχε ακουστεί ότι θα βρίσκεται και το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Το όνομα του κ.Ανδρικόπουλου έπαιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή χθες. Στην περίπτωση που ο κ. Ανδρικόπουλος βρεθεί εκτός, υποψήφιος επίσης ένας πρώην αξιωματικός, ο Νίκος Κοτρωνιάς. Για την έκτη θέση έπαιζε το όνομα του Γιώργου Ρώρου ο οποίος αποχωρεί ως επικεφαλής από την δημοτική παράταξη «ΩΡΑ Πατρών» και επιστρέφει στη λίστα.

Οι επόμενες θέσεις ανήκουν σε γυναίκες, την Ελένη Αδαμοπούλου, τη Μαργαρίτα Καραγιώργου, τη συνδικαλίστρια Γιώτας Παναγοπούλου και την μηχανικό Αγγελικής Τσονάκα. Για τη 12αδα έπαιζαν και οι Θέμης Μπάκας, μεσίτης, Τάκης Γεωργακόπουλος, συνδικαλιστής γιατρός και η Μαρία Στέφου. Από τα νεαρά στελέχη της παράταξης οριστικά εκτός φαίνεται ότι μένουν οι Μιχάλη Σιδηρόπουλος, συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει επιλέξει το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Περιφερειακές Εκλογές και Κώστας Κακκαβάς, ο γύμνασης από τα Καλάβρυτα που επίσης έχει ενδιαφέρον για τις Περιφερειακές Εκλογές.

Στην περίπτωση που κάποιο από τα μέλη του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου βρεθεί εκτός, είτε θα αντικατασταθεί από τους λοιπούς ενδιαφερόμενους είτε, όπως λέγεται, η λίστα ανακοινωθεί τελικά εν μέρει, με κενές όμως το πολύ δύο από τις 12…

Με τρεις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Αιγιάλεια

Με το Γιώργο Παπανδρέου σε θέση επικεφαλής αλλά και… προπονητή για τους νεότερους, το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ κατέρχεται με μια 11αδα ακόμη υποψηφίων που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Τους Αιγιώτες Γιώργο Μπέσκο, πρόεδρο του Δ.Σ.Α. και Δήμητρα Αναργύρου, δημοσιογράφο, τον δικηγόρο τομεάρχη πολιτικής προστασίας Μαρίνο Σκανδάμη με καταγωγή από τον Ερινεό και τους «Καλαβρυτινούς» Δημήτρη Κατσικόπουλο και Λάκη Νασιώτη. Από την Πάτρα οι Κατερίνα Σολωμού, Γιάννης Ταπεινός και Γιώργος Καρβουνιάρης είναι τα γνωστά ονόματα μαζί με την μηχανικό Ολυμπία Λόη και τη γιατρό Βιβή Λουκοπούλου ενώ τελευταία προσθήκη είναι στο ψηφοδέλτιο ήταν η Σταυρούλα Μιχαλοπούλου από την περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου.

Πλήρες με Μποδιώτη το ΚΚΕ

Την περασμένη εβδομάδα πλήρη λίστα με υποψηφίους στην Αχαΐα ανακοίνωσε το ΚΚΕ με μπροστάρη τον νυν βουλευτή και πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο. Από το ψηφοδέλτιο ξεχωρίζουν ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» και ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων αξιωματικών Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθούν γνωστά ονόματα, οι Δημήτρης Αγγελόπουλος πρόεδρος του Συνδικάτο Οικοδόμων και ο Δημήτρης Μαρμούτας που αποτελούν και το δίδυμο του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, η Ιφιγένεια Αθανασούλα της ΚΝΕ, η Γωγώ Γαλυφοπούλου, Γκέστα Ειρήνη (Ρένα),συμβολαιογράφος, Δραγώτης Κωνσταντίνος, ιατρός χειρούργος, Ξυδία Αγγελική, δικηγόρος και Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα.

Στο ΚΚΕ και μάλιστα ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επιστρέφει μετά από χρόνια ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr