background img
banner
banner

Καταλήψεις και πορεία από μαθητές στην Ανατολική Αιγιάλεια

ΔΙΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΜΕ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Με μία ωριμότητα που λείπει από πολλούς ενήλικες, οι μαθητές των Λυκείων της Ανατολικής Αιγιάλειας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το τραγικό συμβάν των Τεμπών που έστειλε στον τάφο τόσους αθώους νέους ανθρώπους. Γενικό Λύκειο Αιγείρας και Γενικό Λύκειο Ακράτας προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας με διπλή διεκδίκηση: Να αποδοθούν ευθύνες αλλά και να μην επαναληφθούν τέτοιες «δολοφονίες», όπως τόνισαν.

Στο πλαίσιο της απεργίας της Τετάρτης 8 Μαρτίου, μαθητές του Γενικού Λυκείου Ακράτας πραγματοποίησαν κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα από το πρωί ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Σήμερα Πέμπτη, την αγωνιστική «σκυτάλη» πήραν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αιγείρας, ομοίως ευαισθητοποιημένοι αλλά και ιδιαιτέρως ανήσυχοι για την κοινωνία και το μέλλον τους. Πραγματοποίησαν έτσι κατάληψη με μοναδικό «αίτημα» τη διαμαρτυρία τους για το τραγικό συμβάν.

Στη συνέχεια, στις 2.00 το μεσημέρι, οι μαθητές και των δύο Λυκείων συγκεντρώθηκαν στα «σκαλάκια» της Αιγείρας και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας. Στο… πλευρό τους ήταν και γονείς, εκπρόσωποι φορέων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας και πολίτες. Κρατώντας πανό στα χέρια με συνθήματα και τα τελευταία μηνύματα των θυμάτων της τραγωδίας, διέσχισαν την παλαιά εθνική οδό κι έφτασαν ως τα Συλιβαινιώτικα.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές του ΓΕΛ Αιγείρας ανέφεραν πως αύριο Παρασκευή θα επανεξετάσουν τη στάση τους για το εάν θα συνεχίσουν την κατάληψη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr