background img
banner
banner

Θέλει να κάνει ανταγωνιστικό τον Παναιγιάλειο

ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ

Πρώτη επίσημη συνάντηση και προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναιγιάλειου σήμερα ο Νίκος Μανούρας και πρώτη συνέντευξη στο Protionline.gr
Ο νέος τεχνικός του Παναιγιάλειου αν και μικρός σε ηλικία γεννημένος τις 30 Ιουνίου 1990, μπήκε νωρίς στα …βάσανα της προπονητικής δημιουργώντας μάλιστα και ρεκόρ νεαρότερου προπονητή, όταν το 2015 σε ηλικία 25 ετών οδήγησε στην Γ΄ Εθνική με επιτυχία την ΑΕ Φαρκαδόνας και το 2019 ανέλαβε στην Γ΄ Εθνική τον ΑΣ Μετέωρα.

Πλεονέκτημα η εντοπιότητα των ποδοσφαιριστών και προσθήκες σε καίριες θέσεις»

Ο Νίκος Μανούρας συνοδεύεται με πλούσια και επιτυχημένη προϋπηρεσία, την οποία θέλει να συνεχίσει και στον Παναιγιάλειο. Ευγενικός και διαλλακτικός απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε το Protionline.gr

Δυο λόγια για εσάς και την προϋπηρεσία σας στην τεχνική ηγεσία

Είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, με ειδικότητα στην προπονητική ποδοσφαίρου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στην “Μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης” του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Υποψήφιος Διδάκτωρ προπονητικής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης από το 2019 ειμαι κάτοχος του διπλώματος προπονητικής επιπέδου UEFA A.

Όσον αφορά την προϋπηρεσία μου ως προπονητής από το 2008 ασχολήθηκα με ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Τρικάλων και το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, ενώ στη Γ΄ Εθνική εργάστηκα πρώτη φορά το 2015 σε ηλικία 25 ετών στην ομάδα της Α.Ε. Φαρκαδόνας, ενώ εξαιρετική πορεία πραγματοποίησε την επόμενη χρονιά η ομάδα των Μαύρων Αετών Ελευθεροχωρίου, όπου ήμουν προπονητής σε μία πολύ απαιτητική Γ΄ Εθνική των 4 ομίλων με 16 ομάδες, όπου στον όμιλο μας συμμετείχαν πολλές ιστορικές ομάδες, όπως η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Πιερικός, ο Θεσπρωτός, ο Απόλλων Λάρισας και το Καραϊσκάκη.

Η ομάδα μου πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και παρέμεινε στην Γ Εθνική κατηγορία με ευκολία. Έπειτα δούλεψα στη Γ Εθνική με την ομάδα των Μετεώρων τη σεζόν 2019-2020 όπου επίσης πετύχαμε την παραμονή στην κατηγορία και τα τελευταία 3 χρόνια, τις σεζόν 2020-21, 21-22 και 22-23 ήμουν προπονητής στην ομάδα του ΠΟ Φήκης, όπου καταφέραμε τρομερές πορείες με την ομάδα να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου μας, στη Γ Εθνική, σε πολύ απαιτητικούς ομίλους με ιστορικές ομάδες, γεγονός που καθιέρωσε την ομάδα της Φήκης ως μια υπολογίσιμη δύναμη για την Γ Εθνική, κατακτώντας επίσης δύο διαδοχικά κύπελλα ΕΠΣ. Συνοπτικά έχω 115 αγώνες στους πάγκους ομάδων στη Γ Εθνική και 5 παραμονές στην κατηγορία με 3 διαφορετικές ομάδες του νομού Τρικάλων.

Πως έγινε η επιλογή συνεργασίας με τον Παναιγιάλειο για το 2023-24;
Η επιλογή της συνεργασίας με την ομάδα του Παναιγιαλείου έγινε μετά από την πολύ ωραία προσέγγιση που μου έκανε η διοίκηση της ομάδας και ειδικά ο αντιπρόεδρος της ομάδας κύριος Θάνος Ανδρικόπουλος, όπου μου εξήγησε τους στόχους της ομάδας και ήταν απολύτως διαβασμενος για τον τρόπο δουλειάς μου και για τα αποτελέσματα που είχα στις προηγούμενες ομάδες μου και έπαιξε καθοριστικο ρόλο να αποδεχθώ την πρόταση του Παναιγιαλειου, ενώ ήμουν πολύ κοντά σε συμφωνία με άλλη ομάδα. Ωστόσο με τον τρόπο που έδειξε η διοίκηση το ενδιαφέρον της, δεν χρειάστηκε ιδιαιτέρως χρόνος συζήτησης, καθώς και η ιστορία και το μέγεθος του Παναιγιαλειου, αλλά και η δυναμική του κόσμου που ακολουθεί πιστά, με έκαναν να αποδεχθώ την πρόταση και την πρόκληση να έχω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλη την διοίκηση για την εκτίμηση που έχουν δείξει στο πρόσωπο μου και τη δουλειά μου έως τώρα.

Για τον βοηθό σας τον Περικλή Παπαποστόλου;
Επέλεξα ως άμεσο συνεργάτη μου τον Περικλή Παπαποστόλου, καθώς ήθελα έναν άνθρωπο δίπλα μου που να έχει ποδοσφαιρικές παραστάσεις αλλά και προπονητική εμπειρία, που να συμβαδίζουμε στην προπονητική φιλοσοφία και να μιλάμε κοινή ποδοσφαιρική γλώσσα. Ο Περικλής έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς αγωνίστηκε σε Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Διαγόρα Ρόδου, Παναχαϊκή και αρκετές ακόμα ομάδες και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την προπονητική σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έχοντας και το UEFA B. Έτσι, είχε όλα τα προσόντα αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ως άνθρωπος για να μπορέσω να συνεργαστώ μαζί του.

Πως κρίνετε το έμψυχο υλικό του Παναιγιάλειου, αφού μέσα από αυτό θα εξαρτηθούν και οι φετινοί στόχοι;
Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μέχρις στιγμής αποτελείται από ένα συνδυασμό έμπειρων παιδιών που έχουν παραστάσεις από πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών και από νεαρούς φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία. Η ομάδα σίγουρα θα προχωρήσει και σε κάποιες ακόμα προσθήκες σε καίριες θέσεις όπου χρειάζεται η εμπειρία και η ποιότητα ποδοσφαιριστών που έχουν πρωταγωνιστήσει στη Γ’ και τη Β΄ Εθνική, ώστε να πετύχει τον στόχο της. Επίσης, ακόμα ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι η εντοπιότητα πολλών παιχτών της ομάδας, καθώς θα αγωνιστούν και θα εκπροσωπήσουν την ομάδα του τόπου τους στις Εθνικές κατηγορίες και αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο κίνητρο και μαζί με την διοίκηση στραφήκαμε σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να ανανεώσουν αρκετά παιδιά από πέρυσι, αλλά και να επιστρέψουν παιδιά της περιοχής που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες.

Αρχή προετοιμασίας την Δευτέρα πως είδατε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αβυθο για να αξιοποιήσετε την δουλειά σας;
Επισκέφθηκα το τελευταίο διάστημα τις εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής, ώστε να έχω εικόνα για το ποια γήπεδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην προετοιμασία μας. Το γήπεδο της Αβύθου πληρεί τις προϋποθέσεις για να το χρησιμοποιήσει η ομάδα και ως έδρα στα παιχνίδια, εφόσον το στάδιο δεν θα είναι έτοιμο στην έναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο έχει το μειονέκτημα του συνθετικού χλοοτάπητα, που ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες θα επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές. Έτσι θα χρησιμοποιηθεί επιπλέον και το γήπεδο της Τέμενης. Η προετοιμασία όπως είπατε θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31/7 στο γήπεδο της Αβύθου και 1-2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα εργομετρικα των ποδοσφαιριστών.

Δύσκολη και μη κερδοφόρα η Γ΄ Εθνική, πως πρέπει να διαχειριστείτε το πρωτάθλημα σύμφωνα με τις προηγούμενες εμπειρίες σας;
Σίγουρα δύσκολη και μη κερδοφόρα για τις ομάδες και τους παράγοντες η Γ Εθνική, η οποία έχει ελάχιστα έσοδα ως πρωτάθλημα και επιχορηγήσεις από το κράτος και την ΕΠΟ και αντιθέτως πολλά έξοδα, με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των ομάδων που συνυπάρχουν στον όμιλο και μακρινά ταξίδια που κοστίζουν ακριβά στις ομάδες, αλλά και επιφέρουν κόπωση στους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα για να είναι βιώσιμη και να έχει και συνέχεια θα πρέπει να κινηθεί λελογισμένα στα έξοδα που θα κάνει, ώστε να μην προκύψει κάποιο άνοιγμα από την φετινή σεζόν. Επίσης, θα πρέπει η τοπική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι φορείς της Αιγιάλειας να συνδράμουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Παναιγιαλειου, καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Παναιγιάλειος είναι και η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί ολόκληρη την Αχαϊα στην Γ Εθνική.

Με την επίτευξη ποιου στόχου με τον Παναιγιάλειο θα είστε ευχαριστημένος από το νέο πρωτάθλημα;
Ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση του Παναιγιαλειου για την φετινή χρονιά, είναι η παραμονή στην κατηγορία, καθώς πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο όπου η ομάδα επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες, μετά από το πέρασμα της από το τοπικό πρωτάθλημα. Επίσης, το φετινό φορμάτ της Γ΄ Εθνικής είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα υποβιβαστούν 7 ομάδες από κάθε όμιλο και οι 11οι κάθε ομίλου θα παίξουν μπαράζ παραμονής. Οπότε, η ομάδα για να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία θα πρέπει να βρίσκεται σταθερά στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, σε έναν απαιτητικό όμιλο με εξίσου ιστορικές ομάδες, ωστόσο ο Παναιγιάλειος με την ιστορία και τη δυναμική που έχει, πρέπει να πρωταγωνιστεί και να είναι ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Άγνωστος στον κόσμο του Αιγίου. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να του περάσετε;
Έρχομαι στο Αίγιο, ως άγνωστος για τους περισσότερους, καθώς οι ομάδες μου αγωνίζονταν σε διαφορετικούς ομίλους τα προηγούμενα χρόνια στη Γ Εθνική, ωστόσο όσοι ασχολούνται με την Γ΄ Εθνική γνωρίζουν την δουλειά και την πορεία των ομάδων που έχω προπονήσει. Θέλω να ξέρουν οι φίλαθλοι του Παναιγιαλειου, πως η αλήθεια είναι ότι βλέποντας και ένα βίντεο από πρόσφατο ταξίδι της ομάδας στα μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική, όπου μέσα στο πλοίο δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα με τα συνθήματα τους, εντυπωσιάστηκα και ήταν ένας επιπλέον λόγος να επιλέξω τον Παναιγιάλειο για αυτόν τον κόσμο που ακολουθεί πιστά Θα κάνω τα πάντα για να δημιουργηθεί μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που θα τα δίνει όλα στο γήπεδο για να πάρει την νίκη. Θέλω να δημιουργηθεί κάστρο εντός έδρας, όπου θα είναι πολύ δύσκολο η ομάδα να χάσει βαθμούς. Πάντα η έδρα στη Γ΄ Εθνική παίζει καταλυτικό ρόλο. Αλλά δεν έρχομαι στον Παναιγιάλειο για να υποσχεθώ αποτελέσματα, αλλά για να πετύχω και να φέρω αποτελέσματα σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε επιλέξει να πορευτούμε και να δουλέψουμε φέτος μαζί. Διοίκηση, προπονητικό τιμ, ποδοσφαιριστές και φίλαθλος κόσμος πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε ο Παναιγιάλειος να κάνει μια πορεία αντάξια της ιστορίας του.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr