background img
banner
banner

Το τρένο της μεγάλης ταλαιπωρίας!

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

Όταν επιλέγεις να ταξιδέψεις με το τρένο το κάνεις για την άνεσή του, την ασφάλεια, την ταχύτητα και την εμπειρία που σου προσφέρει. Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Τουλάχιστον στη γραμμή Αίγιο- Κιάτο- Αθήνα, που το τελευταίο διάστημα μετατράπηκε σε γραμμή της ταλαιπωρίας!

Ένα πρωινό, λίγες μέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο, μάταια οι επιβάτες περιμένουν το τρένο των 7 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου. Η ώρα περνάει χωρίς κανείς τους να ενημερώνει και χωρίς καμία ανακοίνωση. Η γκρίνια είναι διάχυτη και δικαιολογημένη, ιδίως από τους επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοίο ή με αεροπλάνο και κινδυνεύουν να χάσουν το εισιτήριό τους. Το τρένο φθάνει τελικά με 25 λεπτά καθυστέρηση, φεύγει για το Κιάτο αλλά εκεί ο Προαστιακός δεν περιμένει. Άλλα… 45 λεπτά εκεί χαμένα για να έρθει το τρένο των 9!Η… εύκολη δικαιολογία του ελεγκτή ήταν ότι φταίνε οι Ρομά που έβαλαν φωτιές στον Ασπρόπυργο!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας κάποιοι επιβάτες ενημερώνονται ότι το τρένο επιστρέφει μόνο μέχρι το Κιάτο και για να φτάσουν στο Αίγιο θα μεταφερθούν με λεωφορεία του ΟΣΕ! Οι… Ρομά είχαν πλέον εξαφανιστεί ενώ στο Κιάτο όταν οι επιβάτες τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ένας αγενής ελεγκτής τους απάντησε ότι «δεν είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν με το λεωφορείο και άμα τους αρέσει»!

Το πολύπαθο ταξίδι Κιάτο- Αίγιο κράτησε δυο ώρες και όλοι κατέβηκαν ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι. Ούτε μια συγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία και φυσικά ούτε λόγος για… αποζημίωση και δικαιώματα των επιβατών. Η σύνδεση Κιάτο- Αίγιο μοιάζει να είναι προβληματική, χωρίς κανείς να ξέρει την αιτία. Ίσως όταν ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης και ο Προαστιακός φτάσει στο Αίγιο τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Αυτό όμως θα συμβεί μετά από 3 χρόνια, όπως είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου. Μέχρι τότε θα συνεχίζεται η ταλαιπωρία. Η κακή εμπειρία διώχνει τους επιβάτες από το τρένο. Ανάμεσά τους κι εμένα, αφού όσα περιέγραψα τα έζησα από πρώτο χέρι. Στο τέλος αυτός που θα ζητήσει συγνώμη είμαστε όλοι εμείς που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε το τρένο! Συγνώμη λοιπόν προς τον ΟΣΕ για όσα τραβήξαμε! Τώρα που πάθαμε μάθαμε…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr