background img
banner
banner

Ο σχολικός αθλητισμός σε «πρώτο πλάνο»

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΕΠΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, από τα δυτικά του δήμου, τα έργα που αφορούν εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου σε γήπεδα μπάσκετ σχολικών μονάδων. Ο προϋπολογισμός των εργασιών, που έχει εγκριθεί από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, ανήλθε σε 40.000 ευρώ, ωστόσο με την έκπτωση θα φτάσει τις 37.160,13 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το έργο έχει ανατεθεί στην εταιρεία «Landco ltd». Αρχικά ως πιο συμφέρουσα είχε κριθεί η προσφορά της «Α.ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ» η οποία ωστόσο υπαναχώρησε της ανάληψης του έργου κι έτσι εκλήθη η δεύτερη που ανταποκρίθηκε αμέσως και μετά τις απαιτούμενες αυτοψίες, ξεκίνησε χθες το έργο.

Τα γήπεδα θα διαμορφωθούν στα εξής σχολεία του δήμου: Γυμνάσιο Αιγείρας, Γυμνάσιο Διακοπτού, 1ο Λύκειο Αιγίου, 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γυμνάσιο Καμαρών, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Οι μαθητικές κοινότητες αποζητούν τα γήπεδα και «φυλάσσουν» τα έργα

΄΄Στα γήπεδα αυτά η κάθε παρέμβαση θα γίνεται ανά “στρώματα”, δηλαδή θα ολοκληρωθεί τμηματικά. Το πρώτο στάδιο είναι η λείανση της ασφάλτου και έπειτα θα πέσουν δύο ακόμη στρώσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν και την τελική φάση. Το πρώτο γήπεδο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι έτοιμο την Δευτέρα που έρχεται, αυτό των Καμαρών΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Επαμεινώνδας Δούλος, ενώ σημείωσε ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν κινητοποιήσει και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να γίνεται μία στοιχειώδης φύλαξη των χώρων μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα. Μάλιστα, πολλά παιδιά, των μεγαλύτερων τάξεων, έχουν “αναλάβει” αυτό το τμήμα επίβλεψης εθελοντικά, επικυρώνοντας έτσι την σημασία που έχουν τα έργα αυτά για τα σχολεία.

Σχολεία πιο ελκυστικά…

΄΄Ξεκίνησα αυτή τη σκέψη και την έβαλα σε εφαρμογή, καθώς τακτοποιήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο παλαιές εκκρεμότητες από κυλικεία και συγκεντρώθηκε ένα ποσό, το οποίο έγινε ο “κινητήριος μοχλός “ να διαμορφώνουμε έτσι τους χώρους των σχολείων για να γίνονται ακόμα πιο ελκυστικοί από ό,τι είναι. Εδώ και 40 συναπτά έτη, πιστεύω ότι όταν στο περιβάλλον ενός σχολείου υπερισχύουν η δημοκρατία, η ισότητα και η ομορφιά, ο κάθε μαθητής όχι μόνο θα θέλει να βρίσκεται στον χώρο, αλλά θα τον αισθάνεται και δικό του΄΄, τόνισε ακόμη ο κ. Δούλος.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, τα έργα ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με πρώτη παρέμβαση αυτή που πραγματοποιείται ήδη στην σχολική μονάδα των Καμαρών. Στα γήπεδα αυτά, τα οποία έχει αναλάβει ιδιώτης εργολάβος, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν σε όλο το μήκος και το πλάτος τους.

Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, είναι να γίνεται παράδοση ενός γηπέδου ανά εβδομάδα (πιθανώς και δύο ανάλογα τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το συνεργείο της εταιρείας σε πρακτικό επίπεδο) ενώ η επόμενη παρέμβαση πρόκειται να γίνει στο 1ο ΓΕΛ. Τις περισσότερες δυσκολίες ως χώρος, παρουσιάζει το ΕΠΑΛ καθώς υπάρχουν αρκετές διαβρώσεις και η ιδιομορφία του εδάφους είναι τέτοια που ενδέχεται να καθυστερήσει το συνεργείο του αρμόδιου εργολάβου. Να σημειωθεί ότι, το συνεργείο θα μπορεί να “δουλεύει” ταυτόχρονα τους χώρους, καθώς απαιτείται ένας εύλογος χρόνος μέχρι να στεγνώσει το κάθε στρώμα που θα πέφτει.

Τη Δευτέρα παραδίδεται το πρώτο γήπεδο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν εκτός απροόπτου σε ένα μήνα από σήμερα, ενώ τα σε πρώτη φάση, τα γήπεδα αυτά σύμφωνα με την απαραίτητη μέτρηση που έγινε και σύμφωνα με τις τελικές τους διαστάσεις, δεν θα είναι το ίδιο ακριβώς εμβαδόν. Τα τετραγωνικά μέτρα που ζητήθηκαν, αλλά και οι προδιαγραφές ήταν συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ισχύουσα άδεια της Ε.Ε. που λειτουργούν και κατασκευάζονται τα ανάλογα γήπεδα. Τέλος να σημειωθεί ότι, το γήπεδο των Καμαρών το οποίο αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, είναι το μεγαλύτερο όλων σε διαστάσεις, καθώς όλα τα υπόλοιπα και σύμφωνα με τις τελικές προδιαγραφές, θα είναι κατά λίγα μέτρα σε εμβαδόν μικρότερα. Τα δε υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα κορυφαία που υπάρχουν για ανάλογες κατασκευές, ελεγμένα και πιστοποιημένα από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοια έργα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr