background img
banner
banner

Κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ΔΕΥΑΑ

ΣΕ ΑΙΓΙΟ – ΔΙΑΚΟΠΤΟ – ΑΚΡΑΤΑ – ΑΙΓΕΙΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Στην ανάθεση σε ιδιώτη, που θα αναδειχθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού, της υπηρεσίας διαχείρισης δικτύων ύδρευσης στις Δ.Ε. Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού και της συντήρησης δικτύου αποχέτευσης στη Δ.Ε. Αιγίου, προχωρά η ΔΕΥΑΑ.

Πρόκειται για σημαντικό έργο που αποσκοπεί στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Υπηρεσίας για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των δικτύων ύδρευσης στις εν λόγω περιοχές και να εξασφαλίζεται η ορθή συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του Αιγίου.

Στα 361.150 ευρώ ο προϋπολογισμός – Κάλυψη από ιδίους πόρους

Είχε προηγηθεί σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ, σύμφωνα με την οποία, ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στο ποσό των 361.150 ευρώ.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως εξαντλήσεως του ποσού.

Αντικείμενο της υπηρεσίας αποτελεί η διαχείριση και η ορθολογική λειτουργία των δικτύων ύδρευσης στις Δ.Ε. Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού και περιλαμβάνει την αποκατάσταση βλαβών των σωληνώσεων ύδρευσης καθώς και έκτακτες και επείγουσες αντικαταστάσεις τμημάτων των δικτύων ύδρευσης σε περιπτώσεις που αυτά είναι αποφραγμένα από άλατα ή παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα τη μη ομαλή νερού στους καταναλωτές.

Επιπλέον περιλαμβάνεται η συντήρηση των δικτύων ύδρευσης που αφορά τον καθαρισμό δεξαμενών-υδρομαστεύσεων, την συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου αυτών, την επισκευή των ηλεκτρομηχανολογικών βλαβών στον πίνακα ισχύος και στον αυτοματισμό των γεωτρήσεων και τον έλεγχο-συντήρηση των χλωριωτών.

Στο αντικείμενο των υπηρεσιών περιλαμβάνεται επίσης και ο καθαρισμός απόφραξη των αγωγών αποχέτευσης (οικιακών παροχών διαμέτρου DN 125-160 mm, ή και κεντρικού δικτύου διαμέτρου DN 160-400 mm) του Αιγίου με χρήση εξειδικευμένου αποφρακτικού μηχανήματος υψηλής πίεσης και αναρρόφησης, ειδικού εξοπλισμού και μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης.

Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, από τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΑ του 2022 αλλά και του 2023.

Η σχετική απόφαση έγκρισης της δαπάνης πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, εκεί όπου ομόφωνα αποφασίστηκε και η έγκριση διενέργειας ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού συστήματος ηλεκτρονικών δημόσιων συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), κάτω των ορίων, για την ανάθεση της υπηρεσίας, καθώς επίσης και η έγκριση της σχετικής μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ με τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και το ποσό που απαιτείται για την εκτέλεσή του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr